Svaka čast! Ninčević donirao zadarskoj bolnici opremu vrijednu 25 tisuća kuna

Foto: Jure Miskovic/Cropix

SVEČANO je bilo danas u zadarskoj bolnici. Hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Ninčević donirao je medicinsku opremu vrijednu 25 tisuća kuna Odjelu pedijatrije.

Riječ je o dogovoru Ninčevića i njemačkog rukometaša Torstena Jansena koji je pristao na donaciju zadarskoj bolnici, te se tako ispričao za brutalnu ozljedu koju mu je nanio u svibnju na budesligaškoj utakmici HSV-a i Fuchse Berlina. Zauzvrat bi Ninčević trebao odustati od sudske tužbe za nanesenu ozljedu. Uz to, za potrebe Dječjeg vrtića u bolnici Ninčević je nabavio veći broj slikovnica i igračaka.

"Nakon te cijele ružne priče koja se dogodila, došli smo do jedne pozitivne stvari. Moja žena i ja smo došli do ideje da te novce koje bi mogli dobiti kao odštetu jednostavno dodijelimo pedijatriji zadarske bolnice i to smo i napravili. Ponosni smo što smo mogli pomoći i pedijatriji, a na kraju i toj djeci. Sigurno je da će s tim igračkama biti puno zadovoljniji i sretniji nego s tim aparatom, ali u dogovoru s ravnateljom smo vidjeli što je najpotrebnije i tako smo se odlučili za taj aparat i igračke i učinili smo jednu dobru stvar u cijeloj priči", rekao je Ninčević.

Iako je dio njemačkih medija objavio da je ovu akciju potencirao Jansen, Ninčević tvrdi da bi njemački rukometaš riskirao znatno veću novčanu kaznu da nije pristao na dogovor.

"To je bila moja ponuda prema njemu jer se povuklo pitanje hoću li ga tužiti ili ne. Da sam ga tužio, to bi se moralo povlačiti po sudu i trajalo bi dulje nego što želim i njega bi to puno više koštalo. Moja supruga i ja smo došli do ideje da ga neću tužiti i da ću prijeći preko svega, ali mi se na neki način mora odužiti. Došli smo do ideje da ponudimo jednu svotu novca s kojom će on biti zadovoljan jer je to puno manje nego što bi mi mogli dobiti s odštetnim zahtjevom. On je pristao. Ja njegove novce ne želim i ne trebam i došli smo do ideje da te novce iskoristimo na najbolji mogući način, da pomognemo djeci", kazao je Ninčević.

Ninčeviću je na donaciji zahvalio voditelj odjela pedijatrije zadarske Opće bolnice dr. Neven Milić.

"Mi smo dobili uređaj koji se zove čitalačka stanica za EEG. To je uređaj koji će nama znatno ubrzati postupak rada i moći će se pregledavati više djece. A onda bi liste čekanja trebale biti manje. Jedna ružna stvar se pretvorila u nešto lijepo", istaknuo je doktor Milić.

Pročitajte više