Svaka tribina Maksimira vodi svoju politiku

Foto: Index

NOVI europski udar kojim je ogoljena sportska vizija Zorana Mamića, Dinamo je doživio u vanserijskim sigurnosnim uvjetima. Stotine interventnih policajaca opasali su dva sata do utakmice maksimirski stadion. Zaštitari su ogradama oformili punktove za zadržavanje navijača kako bi ublažili gužvu. Tisuće navijača pratilo Dinamovu utakmicu sezone u Maksimiru, no mjere osiguranja pojačane su zbog napete situacije među navijačima Dinama te ofenzive brojnih Boysa prema Dinamovoj upravi.

Jezgra BBB-a okupila se pod sjevernom tribinom unatoč Mamićevim sankcijama prema dijelu njihovih pripadnika. Potvrdili su da se definitivno vraćaju na svoju tribinu, gdje je policija ovaj put sprovela i skupinu navijača bliskih klubu, iako među sobom proteklih mjeseci te skupine vode teške obračune na ulicama Zagreba. Na tribini su sinoć bili razdvojeni policijskim zidom i ratovali su tek disonantnim tonovima. Novijem ogranku Dinamovih navijača u ovom okršaju ipak nedostaje oružja obzirom da Boysi polažu "prava" na većinu pjesama i slogana. Simbolično je, ispod razjedinjenih navijača Dinama, duž cijelog sjevera izvješen transparent "Dinamo Zagreb, iznad svih". 

Teško je procijeniti koliko se Boysa probilo do sjeverne tribine, a koliko ih je ostalo pod zabranama, no većina navijača Dinama zaposjela je Istok i Zapad. Na Istoku je dominirao veliki natpis "Uz Dinamo i Mamića, navijači Donja Vrba". Svaka tribina Maksimira vodila je svoju politiku, ne samo u arhitektonskom smislu. Prilično šizofrena scena, koju je upotpunio užas Mamićevih igrača na terenu.



Na utakmicu su pristigli i navijači Salzburga, njih 50-ak, što je slaba brojka za krucijalnu utakmicu skupine i blizinu gostovanja. Austrijanci su ipak slavili, dok su navijači Dinama stadion napustili glasnim zvižducima i povicima "Igrajte pederi..."

Pročitajte više