Sve je spremno za boksački spektakl - Kličko priznao: Povetkin je najbolji borac s kojim sam se susreo

wFoto: Guliver Image/Getty Images

MOSKVA je ovih dana bez ikakve dvojbe boksački centar svijeta zahvaljujući domaćinstvu borbi koja se čeka već dulje vrijeme, a radi se o okršaju sjajnih teškaša Vladimira Klička i Alexandera Povetkina. U petak u predvečernjim satima po lokalnom vremenu održano je napokon i službeno vaganje.

Iako je Povetkin u nekim svojim izjavama prije borbe isticao da želi isključivo sportsku atmosferu prije borbe, to je pokušao prekršiti ubacivanjem Chisore u Kličkovu svlačionicu kao svog predstavnika tijekom motanja bandaža, ali taj mu potez ipak nije prošao kod organizatora Kad je u pitanju vaganje, potvrdila su se nagađanja da će Vladimir biti nešto malo teži.

Kličko je imao gotovo 110 kilograma, odnosno 109,6 da budemo precizniji, dok je vaga za Povetkina pokazala 102,4 kile. Cijeli event možete gledati uživo u subotu 5. listopada na Fight Channelu s početkom u 18 sati!

Kličko: Povetkin je najbolji borac s kojim sam se borio

Inače, Kličko je bio kao rijetko kad lak na pohvalama. Britanske teškaše Davida Hayea i Derecka Chisoru opisao je kao pse koji laju, a ne grizu, međutim ovaj put nije želio dati povod proitvniku za dodatnu motivaciju.

"Psi koji laju ne grizu, a Povrtkin nije pas koji laje. Nema tu nikakvih kontroverzi kao sa Hayeom, koji je izrekao sve one ludosti prije naše borbe, ili sa Chisorom, koji je pljucnuo vodu na mene i pljusnuo mog brata prije borbe protiv njega", rekao je Kličko.

"Povetkin je najbolji protivnik kojeg sam ikada imao", rekao je Vladimir Kličko, koji je prvak u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. U profesionalnoj je karijeri ubilježio 60 pobjeda i tri poraza. Povetkin (34) je u dosadašnjih 26 borbi ostvario isto toliko pobjeda, od čega 18 nokautom.

Pročitajte više