Sveznadar Zorko bez komentara na blamažu s Goricom: Ako vam dam jednostavan odgovor nećete me razumjeti

INDEX je objavio rješenje koje jasno pokazuje da HNL nije regularno natjecanje, jer je Vijeće športske arbitraže pri Hrvatskom olimpijskom odboru poništilo odluke HNS-a o oduzimanju licence Velikoj Gorici.

Ups! Velika Gorica je - prvoligaš!

Nakon jedne od najvećih pravnih lakrdija u režiji HNS-a, čiji epilog je dao za pravo klubu koji se ipak nije mogao natjecati u Prvoj HNL, Gorica će na redovnom sudu tražiti naknadu dva milijuna eura štete.

Nakon što je spomenuto Vijeće prihvatilo tužbu Gorice i poništilo odluku Izvršnog odbora HNS-a, pokazalo se da je Gorica trebala igrati u Prvoj ligi u sezoni 2011/12, što znači da je prvenstvo neregularno od prvog kola!

Iako tijelo koje je presudilo u korist Gorice nije dio HOO-a, već s njim samo surađuje predsjednik Zlatko Mateša Media servisu je rekao: "Odluka vijeća je itekako značajna.Taj značaj je u smislu sportskog dijela pošto je to, predviđeno Zakonom o sportu, najviša instanca", objašnjava Mateša.

Na ovu odluku HNS nema pravo žalbe, pa su u Rusanovoj ostali šokirani. Inače uvijek spreman ponuditi nekakav odgovor, ovaj put Glavni tajnik Zorislav Srebrić ostao je zakopčan.

"Ne mogu ništa komentirati, moram se pripremiti. Ako vam dam jednostavan odgovor nećete me razumjeti. Puno vas volim i puno ste mi dragi", rekao je Srebrić.

Pročitajte više