Svi im se smiju, a Real optužuje Engleze: "United nam je dokumente poslao tek u 23:53"

Foto: Getty Images/Guliver Image

PROPALI transfer španjolskog golmana Davida de Geae i glavna je priča posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka. Posao koji se najavljivao mjesecima, propao je u posljednjim sekundama, a Real i Manchester United međusobno se optužuju za debakl.

> Privedite osumnjičene: United ili Real - tko je upropastio transfere De Gee i Navasa?

Real je objavio i službenu verziju događaja iz svog kuta, te u detalje objasnili kako su tekli pregovori. Na kraju zaključuju da su napravili apsolutno sve da se transfer realizira.

1. Manchester United nije otvorio pregovore oko De Geae sve do ponedjeljka ujutro.

2. Real je usprkos svim problemima zbog kratkog vremenskog roka odmah stupio u pregovore s igračem.

3. Kad je Manchester United otvorio pregovore, to su napravili s planom da postignu dogovor s igračem Reala Keylorom Navasom, koji će se pridružiti Unitedu do kraja sezone. United je poručio da su već u kontaktu s Navasovim agentom.

4. Real Madrid i Manchester United brzo su potigli dogovor oko transfera oba igrača. Nakon sastavljanja ugovora s ciljem da se posao završi prije završetka oba prijelazna roka, i rok FIFA-inog softwera za nadgledanje i upravljanje transferima TMS (Transfer Matching System) te rok za registraciju igrača kod španjolskog nogometnog saveza. Dokumenti su poslani Manchester Unitedu u 13:39 po španjolskom vremenu.

5. United je odgovorio sa svojim uvjetima osam sati kasnije,  u 21:43 po španjolskom vremenu. Kako su promjene bile minimalne, Real ih je odmah prihvatio.

6. Nakon potpisa obojice igrača, Real je potpisane ugovore poslao Unitedu u 23:32 po španjolskom vremenu i čekao konačni potpis.

7. United je konačni dogovor s Navasom postigao u 23:53 i tek tada su mu dali ugovor na potpis.

8. Manchester United je u 00:00 po španjolskom vremenu u TMS već unio detalje transfera Davida De Geae, ali ne i Keylora Navasa. Real je istovremeno dobio oba ugovora o transferu igrača, ali potpunu dokumentaciju Real je primio tek u 00:02 kada više nije bilo moguće pristupiti TMS-u.

9. U 00:26 po španjolskom vremenu, TMS je automatski poslao Realu poruku za potvrdom transfera Davida De Geae, pošto je rok za registraciju igrača u Engleskoj isticao tek u utorak. Real Madrid je, zbog mogućnosti prigovora na transfere, ugovore dostavio španjolskom nogometnom savezu, iako su u klubu bili svjesni o isteku roka za registraciju igrača. 

10. Real Madrid je definitivno napravio sve što je bilo potrebno u svakom trenutku kako bi se ova dva transfera realizirala.  

Pročitajte više