Svijet bruji kako je Šuker odriješio kesu: Za plasman u Brazil igračima pola milijuna eura!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI reprezentativci podijelit će pola milijuna eura u slučaju plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedećeg ljeta, objavio je HNS, što su prenijeli gotovo svi svjetski mediji.

"Hrvatski nogometni savez nagradit će reprezentaciju premijom u iznosu od 500.000 eura u slučaju prolaska dodatnih kvalifikacija protiv Islanda i plasmana na FIFA Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine", stoji u kratkom priopćenju.

Mala je to cijena za plasman na Svjetskog prvenstvo, kad se zna da FIFA svakom savezu daje oko milijun dolara za put i troškove natjecanja te još oko 10 milijuna dolara za ispadanje u skupini. Taj će novac HNS i igrači podijeliti u omjeru 60:40 u korist Saveza, za što se još dolaskom Šukera na čelo HNS-a kapetanski izborio Darijo Srna.

Štedljivi novi predsjednik odmah je najavio rezove, a reprezentativcima je prvo ponudio omjer 70:30 od čega je na kraju morao odustati. Ukoliko se plasiraju na SP, svaki će reprezentativac tako dobiti 20-25 tisuća eura premija, što je nešto manje nego je momčad Slavena Bilića dobila za prolaz Turske u doigravanju za Euro 2012 (30 tisuća eura).

Ipak, tada su igrači još dobivali i dnevnice te premije za pobjede u kvalifikacijskim utakmicama, ali to je Šuker ukinuo po dolasku na čelo Rusanove.  Zanimljivo, od tada su i igre najjače hrvatske vrste u padu. Ako izbornici nisu igračima dali dovoljno motiva, možda će im dati ova Šukerova injekcija.

Najnovije vijesti o hrvatskoj reprezentaciji i utakmicama s Islandom čitajte na Indexovoj temi:

Pročitajte više