Svindal ili Hirscher? U najgorem trenutku otopila se prednost norveškog veterana

Foto: Getty Images / Guliver image 

FRANCUZ Alexis Pinturault pobjednik je zadnjeg super-G-ja sezone koji je održan danas na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu. Prva je to pobjeda za Pinturaulta u ovoj brzoj disciplini. Iza njega na drugom bio je njegov sunarodnjak Thomas Mermillod-Blondin, sa zaostatkom od 56 stotinki. Iza francuskog dvojca na trećem mjestu završio je Amerikanac Bode Miller, sa zaostatkom od 57 stotinki.

Hrvatski skijaši danas se nisu natjecali. Za Pinturaulta, koji će za nekoliko dana proslaviti svoj 23. rođendan, ovo je sedma pobjeda u Svjetskom kupu, mjesec dana nakon što je osvojio broncu u veleslalomu na olimpijskim igrama u Sočiju.

Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji jeveć početkom ožujka osigurao mali Kristalni globus, svoj peti, u super-G-ju, utrku je završio kao 16. i izgubio tako dragocjene bodove u ukupnom poretku. Njegov najveći suparnik Austrijanac Marcel Hirscher, koji je danas bio 12., sada zaostaje samo 19 bodova u ukupnom poretku, dvije utrke prije kraja sezone, veleslaloma i slaloma u kojima je Hirscher favorit...

Pročitajte više