Swansea šokirao Arsenal na Emiratesu, Everton uzeo bod protiv Cityja

Foto: AFP

U 15. KOLU Premiershipa Arsenal je izgubio na domaćem terenu od Swansea 2:0! Gosti su do pobjede stigli u posljednjim minutama utakmice. Naime, prvo je Michu u 88. minuti zabio za vodstvo Swansea, da bi isti igrač golom u 90. minuti potvrdio nevjerojatnu pobjedu Swansea.

> Chelsea katastrofalan pod Benitezom: Nakon dvije "nule" izgubili dobiveno kod West Hama

Zanimljivo je i to da su trupe Michaela Laudrupa ovom pobjedom skočile na 7. mjesto te su samo tri boda udaljene od mjesta koje vodi u Europu. S druge strane, Arsenal se nalazi u katastrofalnom stanju. Ovo im je bio četvrti poraz, odnosno već tri kola ne znaju za pobjedu.


 Everton je na Etihadu odigrao s aktualnim engleskim prvakom Manchester Cityjem 1:1. "Građane" je šokirao u 33. minuti Fellaini koji je pogodio za vodstvo Evertona, ali u 44. minuti Tevez je iz penala kojeg je izborio Džeko poravnao rezultat. Nikica Jelavić odigrao je solidnu partiju s nekoliko prilika, a igrao je sve do 90. minute kada ga je zamijenio John Heitinga. Spomenimo i to da je Fellaini postigao protiv Cityja svoj osmi ovosezonski gol.

Od ostalih utakmica valja istaknuti minimalnu pobjedu Liverpoola protiv Southamptona. Gol odluke zabio je Agger u 43. minuti. Tottenham je na gostovanju kod Fulhama pobijedio 3:0, a golove su postigli Sandro u 56. minuti te po dva puta Defoe (73. i 77. minuta). Mladen Petrić igrao je za Fulham do 79. minute.


Harry Redknapp upisao je drugi remi kao trener QPR-a, a njegova momčad odigrala je 1:1 protiv Aston Ville. I za kraj, WBA je poražen na domaćem terenu protiv Stokea. Jedini gol na utakmici postigao je Whitehead u 75. minuti.

Premiership, 15. kolo:

Liverpool - Southampton 1:0

Manchester City - Everton 1:1

Arsenal - Swansea 0:2

Fulham - Tottenham 0:3

QPR - Aston Villa 1:1

West Bromwich Albion - Stoke 0:1

West Ham - Chelsea 3:1

Pročitajte više