Talijani kažnjeni za namještanje: Igračima pet godina suspenzije, klubovima i do 15 bodova minusa!

OBJAVLJENE su prve kazne za posljednji kladioničarski skandal u talijanskom nogometu. Nogometni savez Italije kaznio je prve klubove i igrače koji su bili upleteni u namješanje utakmica Serie A i nižih liga.

Novi prvoligaš Pescara kažnjen je s dva boda minusa i tako će sa zaostatkom ući u novu sezonu. Vodstvo kluba najavilo je daljnju borbu jer su, kažu, očekivali oslobađajuću presudu.

U Seriji B s četiri boda minusa krenut će Novara i Reggina, Padovi su oduzeta dva, a Empoliju jedan bod. U trećoj ligi Albinoleffe je kažnjen s čak 15 bodova minuta, a Piacenza s 11.

Novčane kazne moraju platiti Sampdorija i Siena, po 50 tisuća eura, a Atalanta i Livorno po 25 tisuća. Atalanti je prošle sezone oduzeto šest bodova zbog upletenosti u isti skandal, ali je unatoč tome izborila opstanak.

Igrači su dobili teške kazne. Mario Cassano (Piacenza) i Alessandro Zaperini (Ravenna) suspendirani su na pet godina. Bivši igrači Luigi Sartor i Nicola Santoni pet godina ne smiju obavljati nikakvu funkciju u nogometu. Bivši napadač Intera Nicola Ventola suspendiran je na tri i pol godine.

Pročitajte više