Talijani spremaju osvetu Barakudama: "Hrvati su bolji od Srba i Mađara, ali znamo koje su im slabosti"

HRVATSKI vaterpolisti u nedjelju, od 16:50, kreću po treću hrvatsku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Nakon što su Barakude deklasirale Crnu Goru u polufinalu rezultatom 7:5, u finalu su im se pridružili aktualni svjetski prvaci Talijani koji su savladali Srbiju 9:7.

Talijani su Barakudama dobro znani protivnici. Hrvatski vaterpolisti igrali su protiv njih u skupini na ovim Igrama, a Hrvatska je razbila svjetske prvake rezultatom 11:6.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Sandro Sukno i Miho Bošković koji su zabili tri gola, zatim Paulo Obradović koji se dva puta upisao među strijelce, a čak trojica igrača postigla su po jedan zgoditak - Damir Burić, Niška Dobud i Maro Joković.

"Talijani se dižu i neće nam biti lako protiv njih. Vidjeli smo kako su igrali protiv Mađarske i Srbije, i znamo da ćemo se morati itekako namučiti za zlato", rekao je Miho Bošković.

"Mi smo ostvarili samo jedan dio sna plasmanom u finale, a onaj drugi dio ćemo ostvariti ako pobijedimo u nedjelju", za kraj će Miho.

Talijanski izbornik: Dižemo se u formi

Bez obzira na visoki poraz od Hrvatske, talijanski izbornik tvrdi kako je priželjkivao da će se ponovno susresti s Barakudama u finalu.

"Ako smo protiv Mađarske i Srbije odigrali fantastično, to znači da se dižemo u formi i da ćemo protiv Hrvatske biti spremni. Vjerujem da ćemo se boriti do samog kraja", rekao je na novinskoj konferenciji izbornik talijanske reprezentacije Alessandro Campagna.

"Hrvati su bolji od Mađara i Srba, ali znam im slabosti"

"Sanjao sam da ću se boriti protiv Hrvatske u finalu Olimpijskih igara, protiv svog dobrog prijatelja Ratka Rudića", tvrdi Talijan.

"U prvoj utakmici koju smo odigrali protiv Hrvatske u Londonu bili smo zastrašeni, zakočeni. Čak smo i protiv Kazahstana radili nevjerojatne pogreške. Hrvati su čvrsta momčad, bolja od Srbije i Mađarske, ali znam koje su im slabosti", za kraj će Campagna.

Pročitajte više