Talijanski golmani će odahnuti: Velikan Di Natale objavio da na kraju sezone odlazi u penziju!

Foto: Guliver Image/Getty Images 

INSTITUCIJA Serie A po imenu Antonio Di Natale, u 36. godini objavio je kako na kraju sezone završava bogatu golgetersku karijeru, koja je posebno bila bogata u jeseni karijere ovog velikog napadača.

Najbolji strijelac u povijesti Udinesea, koji je za Zebrette zabio 189 golova, od čega 162 prvenstvena, od ljeta više neće uveseljavati Friulane.
 
Vječno nasmijani velemajstor, poznat po svestranosti i zabijanju iz svih pozicija, udaljenosti i svim dijelovima tijela, pa i glavom, iako je "nizak" tek 170 centimetara, rijedak je primjer golgeterskog "late bloomera", jer najviše je dao u godinama kada se odrađuju zadnje sezone karijere.
 
Konkretno, od 32. do 36. godine, Di Natale je u četiri prvenstvene sezone postigao čak 103 gola, a naravno da mu onda nije mogao promaknuti naslov najboljeg strijelca Serie A, koji je uzeo 2010. (29 golova) i 2011. (28)

 
Udinese je pak Di Natalea kupio u vrijeme Luciana Spalettija, još 2004., od Empolija za samo 100 tisuća eura i malo je reći da im se od tada stostruko isplatio.
 
Osim što je pokazao kako je veliki golgeter, Di Natale se iskazao i na ljudskom planu, jer kada je 2012. na terenu umro njegov biši suigrač i prijatelj Piermario Morisini, preuzeo je financijsku brigu o njegovoj fizički hendikepiranoj sestri.
 
Zašto se Di Natale odlučio za mirovinu? Zato što i ona otrcana frazetina "kao vino - što stariji...", ne važi zauvijek, a to se vidi i ove sezone, kada je nakon pola prvenstva na samo četiri gola u Serie A, a Udinese je domaćim porazom od Verone potonuo u donji dio tablice.
 
Upravo nakon tog neuspjeha, Di Natale je rekao, još pet mjeseci i basta.

Pročitajte više