Tappara će iskoristiti neigranje 10 igrača Jokerita i umor od jučer

>>> Sve najave današnjih utakmice i prognoze pročitajte na , adresi za pametno klađenje.

Svega jedan dan nakon što su odigrali drugi gradski derbi protiv ekipe HIFK-a igrači Jokerita odlaze na novo gostovanje. Njihov večerašnji domaćin bit će Tappara, momčad koju su u prošloj sezoni u sva četiri međusobna susreta doista "razorili".

"Istina je da prošle sezone Tappara praktički nije mogla ništa protiv naše ekipe, ali niti mi nismo nikada bili u ovakvoj situaciji, kakvoj smo danas", kazao je trener Lamsa koji se večeras sa svojim pomoćnikom Valtonenom vraća na klupu gostiju.

Prvenstveno se ta situacija o kojoj priča Lamsa odnosi na izostanke u njegovoj ekipi. Jučer za Jokerit nisu nastupila čak devetorica igrača, većinom ključnih napadača, a danas je upitan i nastup Lamberga koji je doživio lakši potres mozga u gradskom derbiju.

"Bit će ovo jako težak susret za nas. Odigrati dva susreta u svega 24 sata s ovako okrnjenim sastavom je ravno nemogućoj misiji", priznaje mladi strateg gostiju.

Uz same ozljede, problem Jokerita jest što se sasvim sigurno nije uspio dovoljno odmoriti od jučerašnjeg susreta. Kako je taj duel bio baš derbi protiv HIFK-a u kojem definitivno nema previše milosti, gosti bi danas mogli biti u velikim problemima.

"Jasno je da Tappara ima određenu prednost zbog ovakvog rasporeda, no nećemo se tek tako predati kod njih", poručio je Lamsa.

Domaćini su svoj zadnji susret igrali prije tri dana i slavili u gostima upravo kod najvećeg Jokeritovog rivala. Ponovno je Barkov bio glavni pokretač većine napadačkih akcija Tappare koja je tada postigla tri pogotka.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali mislim da ćemo u nastavku sezone morati još malo poraditi na širini napada. Ne možemo sve ostaviti na leđima 3-4 igrača", kazao je trener Rautakorpi.

Ono što bi im danas moglo pomoći u efikasnosti napada jesu Jokeritovi vratari. Prvi od njih, Kilpelainen, jučer je branio protiv HIFK-a, pa bi večeras vrlo lako na gostujuća vrata mogao stati rezervni Tuohimaa koji je primao i preko tri pogotka u drugoj finskoj ligi gdje je bio na posudbi početkom sezone.

"Danas ćemo sami sebi morati pokazati jesmo li sposobni iskoristiti tuđe probleme."

Zapravo, ne želim previše razmišljati o njima, ali nemoguće je ne primijetiti da Jokerit definitivno dolazi oslabljen večeras“, nada se pozitivnom rezultatu strateg domaćina.

Za razliku od gostiju, domaćini nemaju apsolutno nikakvih problema s ozljedama. Tek se nekolicina igrača žalila na manji nedostatak snage početkom sezone, no s obzirom da su imali tri dana slobodnog, teško je očekivati neki veći pad zbog toga.


Jedina promjena koja će se možda dogoditi je na vratima gdje bi umjesto Tuokkole priliku mogao dobiti Metsola, iako i to je upitno jer prvi vratar Tappare je u jako dobroj formi, a realno pobjeda se nudi sama od sebe već i prije početka susreta.

Prognoza:

Tappara – Jokerit, tip 1

Jokerit se jučer uspio izvući u gradskom derbiju protiv HIFK-a, no od završetka tog dvoboja
do početka današnjeg manje je od 24 sata. Za ekipu kojoj nedostaju desetorica igrača iz
standardnog sastava, takvo što predstavlja priličan problem, kojeg se niti sami ne srame.
Trener Lamsa bit će presretan ukoliko njegova ekipa dođe do boda, no to je doista teško
očekivati. Tappara je upisala dvije uzastopne pobjede, daleko je odmornija (imala tri dana
slobodnog vremena) i morala bi iskoristiti situaciju u gostujućim redovima.

Pročitajte više