Tko će izbrojati 250 milijuna za Messija? Bogata četvorka čeka, Raketa mu poručuje: S tobom i na mjesec!

Foto: Guliver Image/Getty Images

MESSI je na pragu odlaska iz Barcelone! Iako nije sezona kiselih krastavaca, ova vijest, potekla iz medija bliskih Barci, proširila se Španjolskom i svijetom.

Otac Jorge, koji vodi karijeru sina Lea, izjavio je kako je njegov sin sretan u Kataloniji, ali i da će razmotriti ponude koje mu dođu. Ali, da bi mogao krenuti u pregovore sa zainteresiranima, oni prvo moraju Barceloni platiti 250 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u Messijevom ugovoru.

Katalonski Sport piše kako su od svih bogatuna, samo četiri sposobna isprsiti se s tolikom svotom. A to su, po redu kojim im se daju šanse: PSG, Manchester City, Inter i Chelsea.

Nasser al Khelaifi od preuzimanja kluba ne prestaje slati ljubavna pisma Messiju, s kojim bi njegov projekt glamuroznog kluba s najvećim superzvijezdama bio zaokružen. Iz Pariza i ovaj put jasno poručuju: Ništa nećemo raditi bez Barceloninog blagoslova, ali spremni smo odmah za početak pregovora.

Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan je nervozan. Igračka mu je prvak Engleske dvije od tri posljednje godine, ali sada već milijarde koje je utukao u Manchester City, nisu donijele ekspresnu kupnju statusa europskog giganta. Tome bi svakako bili bliži s Messijem.

U utrci emiratskih Engleza i katarskih Francuza oba pretendneta na Messija raspolažu neograničenim bogatstvom, ali se prvospomenuti nadaju kako su u prednosti zbog tri argumenta: Engleska liga neusporedivo je jača od francuske, Cityjev sportski direktor je Barcina legenda Txiki Begiristain, a Messiju bi na terenu društvo pravio prijatelj Kun Agüero.

Posljednjih godina Inter je potpuno rezultatski i trofejno oronuo, pa bi u slučaju Messija igralo na sentiment, jer poznata je sklonost koju on osjeća prema prijestolnici Lombardije i predsjedniku Intera Morattiju. Naravno, nisu emocije jedini adut Nerazzura. Ulaskom u klub indonezijskog supebogataša Erica Thorira Inter ima i financijsku podlogu za ostvarenje ove maštarije. Povratak Roberta Mancinija, jednog od najskupljih svjetskih trenera, pokazuje da se spremaju nužne investicije u momčad.

Chelsea u ovom društvu besramno bogatih ne kotira najbolje jer Messi ne ljubi Mourinha. Ali, teško da bi Abramovič samo gledao borbu konkurenata za jednog od dva najbolja nogometaša svijeta, a bliska povijest nas uči da gotovo nema nogometaša koji može odoljeti njegovim argumentima.

Priča o Messijevom odlasku je krenula, pa se za komentar pitaju i njegovi suigrači. Ivan Rakitić odgovara: "Ne znam ništa o tome, morate pitati Messija. Naravno da bih htio da ostane, pa s Messijem bih igrao i na Mjesecu. On je najbolji igrač u povijesti."

Pročitajte više