To je kapetan: Dempsey je gutao krv i za Ameriku se borio nogama, srcem i slomljenim nosom

Foto: ESPN

MLADI branič Herthe, naturalizirani Amerikanac John Brooks spasio je sinoć Juergena Klinsmanna od mnogih neugodnih pitanja. Činilo se da SAD opet neće uspjeti protiv Gane, a to je Amerikancima dobro poznata situacija s posljednjeg SP-a. Nakon pogotka Clinta Dempseyja, 29 sekundi od starta, Gana je krenula u silovit napad i konačno izjednačila u 82. minuti. Brooks je nakon kornera zakucao loptu u mrežu za pobjedu Amerike i Klinsmann je odahnuo. 

"Ima stvari koje moramo popraviti, no na kraju dana imamo tri boda", rekao je izbornik SAD-a kojeg čeka susret s potučenim Portugalom. 

Nada se da će do te utakmice "prodisati" Clint Dempsey, čovjek koji je bez obzira na gol Brooksa, prvi heroj jučerašnje utakmice. On je za SAD igrao nogama, srcem i - nosom. U 33. minuti noga Johna Boyjea završila je ravno na njegovom licu. 

Dijagnoza liječnika nije bila ni potreba. I na televiziji se, bez HD-a, vidjelo da je Dempseyju nos slomljen. No, još sat vremena on je nastavio trčati. Doslovno je gutao i pljucao krv. Priznao je nakon susreta da nije baš mogao ni disati. Logično. Nos mu je bio potpuno iskrivljen. 

Svi koji su proteklih mjeseci gledali njegov nogomet, bilo u New England Revolutionu, Tottenhamu, Fulhamu ili Seattleu, a posebno u dresu reprezentacije, znaju da Dempsey utakmicu uvijek završava.

"Išao sam koliko god sam mogao. Gutao sam krv, ali mogao sam nastaviti. Nadam se da ću do iduće utakmice opet moći normalno i disati", rekao je nakon susreta. 

Nadaju se i navijači SAD-a. "Danas je jasno da je odluka Klinsmanna da kući ostavi Landona Donovana - najgluplja ikad", komentari su jutros u američkom tisku. 

Pročitajte više