Torcida će tužiti Belupo za - regionalnu diskriminaciju! "Ako treba, neka se ponovi Zelina, neće nam Mamići braniti da budemo uz Hajduk!"

Foto: Screenshot Youtube 

HAJDUK u nedjelju gostuje u Koprivnici, a gdje su Bijeli tu je i Torcida. Svjestan je toga i tehnički direktor Slavena Robert Kerovec koji je upozorio da klub nema pravo na prodaju ulaznica gostujućim navijačima sukladno odredbama "vaučerizacije". No, navijači Hajduka neće odustati od namjere da bodre klub u utakmici za potvrdu prvog mjesta na ljestvici. 

"Nisu problem baklje i ostala pirotehnika, koliko rasističko skandiranje i vrijeđanje. Mi ćemo provoditi strogi nadzor ulaska na stadion. Pomaže nam policija, ne samo koprivnička, nego i splitska tako da imamo i popis navijača Hajduka i učinit ćemo sve da problema ne bude. Nama ne treba prekid utakmice", naglasio je Kerovec i najavio detaljan pregled navijača, kao i provjeru identiteta.

"Svi navijači za koje se utvrdi da su Hajdukovi neće moći ući na stadion".

Ako dođe do rasističkog skandiranja Slaven će, tvrde, isprazniti tribinu. Gradski stadion ima jednu tribinu i na njoj će očigledno navijači biti pomiješani, ako gosti dođu do ulaznica. Policija i organizatori imat će težak zadatak. Torcida je svoj dolazak najavila i pozvala članove da krenu na put u što većem broju. Uz to, najavili su i tužbu protiv Belupa.

"Vaš je izbor da zatvorite tribinu za gostujuće navijače, a naše je pravo da pojedinačno uđemo na ostale tribine Vašeg i svih drugih stadiona u RH. I zato ovim putem pozivamo sve navijače Hajduka da sutra u što većem broju dođu u Koprivnicu. Ne dozvolimo da naš Hajduk u ovom trenutku ostane bez podrške svojih navijača.

Ne dopustite da Vam neki Mamići, Vrbanovići, Jovanovići određuju kada smijete otići na utakmicu. Spremni su se pozivati na obvezu poštivanja Zakona kada brane ćirilićne ploče u Vukovaru, ali su te iste Zakone spremni kršiti kako bi navijačima Hajduka zabranili ulazak na stadion. Svima onima kojima je dosta dvostrukih kriterija u ovom društvu, danas je mjesto u Koprivnici.

Dužnost je svakog navijača Hajduka da dođe u Koprivnicu, jer borba za naš Hajduk i dalje traje i sutra je jednako važno da se skupimo u velikom broju kao i onda kada smo dolazili ispred Banovine. Organizatore utakmice ovim putem upozoravamo da ćemo u ime svakog navijača kojem zabrane ulazak na stadion podnijeti tužbe radi naknade štete zbog diskriminacije po regionalnoj osnovi pa neka onda oni na sudu objasne po kojem Zakonu zabranjuju ulazak na stadionu ljudima druge regionalne pripadnosti.

Isto tako protiv odgovornih osoba NK Slavena Belupo podnijet ćemo i prekršajne i kaznene prijave zbog diskriminacije. Do sada ste se mogli uvjeriti kako imamo ljude koji su to sposobni napraviti. I za kraj, pozivamo i medije da u što većem broju dođu u Koprivnicu i vide na licu mjesta kako se krše Zakoni ove države i kako se provodi diskriminacija nad najmanje tisuću navijača Hajduka. Ako se mora ponoviti slučaj Zelina, onda je na nama da se potrudimo da ovaj put video snimke cijelog događaja ne budu izbrisane. Mi se svojih postupaka ne moramo sramiti"; poručili su iz Torcide. 

Frančić: Tudor je hrvatski Antonio Conte

Kada je o nogometu riječ, trener Slavena Mladen Frančić smatra kako njegova momčad može iznenaditi favorizirani Hajduk.

"Mi igramo u Koprivnici, a tu smo najjači. Znat ćemo iskoristiti priliku ako nam je Hajduk ponudi. Ipak, Hajduk je definitivno veliki favorit uoči ovog dvoboja, a jasno se vidi rukopis Igora Tudora za kojeg bih rekao da je hrvatski Antonio Conte", za kraj će Frančić.

Utakmica između Slavena i Hajduka na rasporedu je u nedjelju u 15 sati.
 

Pročitajte više