Torcidina miroljubiva invazija na Zagreb: BBB nam ne kupuju ulaznice, a ako ih netko bude provocirao, urazumit ćemo ga!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"PRIMIRJE između nas i Boysa poštovati ćemo i mi i oni. S obzirom da put Zagreba kreće jedna od najbrojnijih Torcidinih karavana posljednjih godina, naravno da su moguće i provokacije neodgovornih pojedinaca iz naše skupine. Međutim, svim navijačima je vrlo jasno naloženo da ni u kojem slučaju ne provociraju navijače Dinama, a ako neki usprkos tome to i naprave, sami ćemo ih urazumiti.

U kontaktima s predstavnicima BBB-a već smo razgovarali o ovome i složili se kako eventualne ispade pojedinaca iz obje skupine, tako treba tretirati, a ne kao napad jedne grupe na drugu, jer bi to moglo imati posljedice koje bi samo koristile onima koji su uveli ne samo protuzakonitu, nego i protuustavnu vaučerizaciju."

Ovo su nam rekli pripadnici Torcide koji dolaze na nedjeljni derbi u Zagreb, iako su Dinamo i policija pred njih stavili nebrojene prepreke. Točnije, svakim danom izmišljaju nove. Ova najnovija, zatvaranje prvo juga, pa zapada za Hajdukove navijače, kako Mamić ne bi par metara od sebe morao slušati uvrede tisuća gostuućih navijača, jasno usmjerava Torcidu prema istoku, tribini na kojoj su BBB.

Ispada na kraju kako navijači Hajduka jedine saveznike u pokušaju navijanja za svoj klub na Maksimiru, imaju u ljutim rivalima BBB-ima, s kojima od uvođenja vaučerizacije plodno surađuju, ali ne samo s njima, kojima su kupnjom ulaznica omogućili ulaz na Park mladeži i utakmicu Dinama i Splita, nego i s Demonima i Kohortom, čijim članovima su omogućili ulazak na Poljud, kada su Istra i Osijek gostovali kod Hajduka.

"Točno je da su nam Boysi ponudili pomoć oko nabave ulaznica za nedjeljnu utakmicu Dinama i Hajduka, ali mi ih većinom nabavljamo drugim kanalima, konkretno preko nekih od brojnih zagrebačkih Dalmatinaca. Naravno, neki naši pripadnici ulaznice će imati zahvaljujući navijačima Dinama, koji će im ih kupiti." govore nam navijači Hajduka, nakon što su BBB javno pozvali sve navijače Dinama da Torcidi pomognu pri ulasku na stadion.

Kako doznajemo, u Zagrebu će biti najmanje tri tisuće navijača Hajduka, ali oni negiraju da im je najveći motiv za takvu brojnost na maksimirskom gostovanju borba protiv vaučerizacije, jer kako kažu, "uvijek u Zagreb dolazimo u velikom broju, a ovog prosinca smo posebno motivirani iz nekoliko drugih razloga: Mlada Hajdukova momčad neočekivano dobro igra i stoji na ljestvici, derbi u nedjelju je prvi od tri s Dinamom u kratkom vremenu, a utakmice koje slijede doživljavamo posebno emotivno zbog tragične smrti našeg dugogodišnjeg člana i bivšeg tajnika Pavla Grubišića-Čabe." 

Pročitajte više