Trapattoni pred Hrvatsku smiren i nasmiješen: "Nisam star i nećemo igrati na remi!"


 

DVA SATA trajao je jučerašnji trening Irske pod vodstvom Giovannija Trapattonija. Talijan je iza zatvorenih vrata kampa u Gdyniji po kiši pripremao Irce za nedjeljnu utakmicu s Hrvatskom.

Novinari su gledali posljednjih petnaestak minuta i vidjeli su međusobnu utakmicu irskih igrača na polovici igrališta.

"Atmosfera je odlična, stav pozitivan, vlada entuzijazam. To je jako važno jer momčad može postići puno samo ako je dobro raspoložena", rekao je Trapattoni i dodao:

"Igrači moraju biti ponosni na svoju domovinu, narod, ali trebaju znati i što zemlja od njih očekuje".

Trapattoni će u nedjelju postati službeno najstariji trener ikada na Europskom prvenstvu. Naslijedit će tako dosadašnjeg rekordera Otta Barića, ali Talijan se ne osjeća staro. Naprotiv...

"Star je onaj koji se boji novih izazova i nije otvoren za nove stvari. Mislim da sam ja osobno u svojim srednjim dvadesetima, ali sa značajnim iskustvom", šalio se Trapattoni kojemu su irski novinari već predbacivali zbog česte promjene raspoloženja. The SUn piše kako se mijenja otprilike kao i vrijeme posljednja dva tjedna.

Hrvatsku dočekuje miran. "Protiv Hrvatske, i uvijek, želimo pobijediti. Tražit ćemo golove i pobjedu. Nećemo igrati na remi", potvrdio je Talijan.

Pročitajte više