Trener Celtica zahvaljuje vrataru: "Senzacionalni Gordon donio nam je bodove protiv Dinama"

Foto: Guliver Image/Getty Images

CELTIC je preživio gostovanje Dinama u drugom kolu Europske lige. Škotski prvak uzeo je tri boda pobjedom 1:0, no Dinamo je bio bolji.

"Bila je ovo jako važna utakmica za nas jer smo htjeli preuzeti kontrolu nad skupinom. U prvom poluvremenu smo mi imali bolje prilike, a u drugom smo se umorili i Dinamo je više prijetio", rekao je trener Celtica Ronny Deila i za tri boda zahvalio vrataru Craigu Gordonu.

"Craig je bio senzacionalan, imao je neke izuzetne obrane,u okršajima s Wilsonom. On je jako dobar vratar, miran i sretan sam što ga imam. U svlačionici sam mu zahvalio na tome što nam je pomogao da slavimo. Znao sam uvijek da je on sjajan vratar, može popraviti još samo igru nogom."

Celticu sada u Europskoj ligi slijede dva dvoboja s rumunjskim doprvakom Astrom.

"S dvije pobjede osigurali bismo prolazak dalje. Cilj nam je nakon četiri kola imati 10 bodova", otkrio je Deila.

Junak Gordon: Oduševljen sam

Gordonu je ovo tek treći put da nije primio gol otkako je stigao na Celtic Park ovog ljeta kao zamjena za Frasera Forstera.

"Oduševljen sam. Ovo mi je treći put da sam sačuvao mrežu i nadam se da ću to uspjeti još puno puta. Trebali smo ova tri boda i uzeli smo ih. Uvijek je lijepo igrati u Europi, a ovo je bila jedna od onih lijepih europskih noći", rekao je 31-godišnji Gordon, koji je za Škotsku reprezentaciju u posljednjih deset godina branio na 40 utakmica.

Pročitajte više