Trener Hapoela: Ni po čemu nismo favoriti, Split je odlična momčad

Foto: Guliver Image/Getty Images

U ČETVRTAK navečer na rasporedu su prve utakmice drugog pretkola Europa lige, a splitski Crveni će na Parku Mladeži snage odmjeriti s izraelskim Hapoelom Be`er Sheva.
Po kvaliteti momčadi, Izraelci su blagi favoriti, no trener Hapoela se s tim ne slaže.
 
''Ne očekujemo laganu utakmicu, Split je momčad s puno iskusnih igrača, odigrali su već dvije utakmice, a nama je ovo prvi službeni susret ove sezone. Nadamo se da će ključna utakmica ipak biti ona sljedećeg tjedna'' rekao je Elysha Levy. 
 
Zbog ratnih zbivanja u Izraelu još se ne zna gdje će se odigrati uzvrat, a taj podatak bi trebao biti poznat do sutra.
 
Izraelci zbog nestabilne situacije u njihovoj zemlji još uvijek ne znaju gdje će se igrati uzvratni susret. Taj podatak bi trebao biti poznat do sutra. 
 
''Ako ne budemo mogli igrati u Izraelu, alternativni teren će vjerojatno biti u Larnaci na Cipru'',  odgovorio je glasnogovornik Hapoela na upit hrvatskih novinara.
 
Levy je na presici rekao kako dobro poznaje momčad Splita, a sve pohvale je sipao na račun Vatrenih:
 
''Trener Matić ima dobru momčad, znamo da imaju jake bokove, a najopasniji igrači su Erceg i Bilić. Hrvatska liga je sve bolja, pogotovo od kada igrate s deset klubova, a u snagu vaše reprezentacije smo se uvjerili na svojoj koži''.
 
Baš kao i svoj trener, slično razmišlja i najveća zvijezda Izraelaca, Elyaniv Barda, igrač koji je nastupao za sve najbolje izraelske klubove te belgijski Genk.
 
'' Imam dosta iskustva iz Belgije i reprezentacije Izraela zbog čega znam kako je kada izvučete nekoga iz Hrvatske. Kada bi izvukli vašu reprezentaciju u skupini znali smo da je to jako loš ždrijeb za nas. Nadamo se da će se to promijeniti u ovoj utakmici. Mi nemamo europskog iskustva, a Split je već odigrao ove dvije utakmice i tu je njihova prednost. Zbog toga ne smatram da smo mi favoriti u ovom dvoboju'', rekao je Barda. 
 

Pročitajte više