Trener Zagreba nakon osvajanja trećeg trofeja u sezoni: "Bolje nije moglo"

Foto: Cropix/Maja Zlatevska

RUKOMETAŠI Zagreb Croatia Osiguranja tri kola prije kraja, osigurali su novi naslov prvaka Hrvatske i sezonu zaokružili s ukupno trećim trofejom ove sezone.

U sedmom kolu Lige za prvaka jučer su upisali i sedmu pobjedu, u gostima su svladali Poreč 33:26 i uspješno obranili naslov, tri kola prije kraja. Za slavlje su djelomično zaslužni i rukometaši našičkog Nexea koji su na svom parketu svladali Dubravu 36:28 jer su Zagrebaši pobjegli na nedostižnih šest bodova razlike. Iako je na kraju pobjeda u Poreču bila uvjerljiva, plus sedam, prvih 30 minuta igre nije djelovalo da će lako do bodova.

"Jako dobra utakmica, prvo poluvrijeme je Poreč igrao izvanredno. Na njima se vidjelo da igraju rasterećeno, bez nekakvog pritiska i da znaju igrati. I Lovrinović i Miličević, Thoss Čorić na pivotu, Mataija. Zaista imaju dobre igrače i dečki znaju igrati. Mi smo možda malo mekanije ušli u utakmicu, nismo ih definitivno podcijenili i tako da se cijelo prvo poluvrijeme držalo u nekom egalu", istaknuo je nakon utakmice trener hrvatskog prvaka Boris Dvoršek.

U drugom poluvremenu, Zagrebaši su ubacili u veću brzinu.

"Uoči drugog poluvremena sam dečkima u svlačionici rekao da je ovo utakmica koja nam osigurava naslov prvaka i da ne možemo ovako mlitavo igrati i da moramo ući malo žešće. Ušli smo žešće, odlično smo napravili u prvih deset minuta drugog poluvremena, napravili smo 7-0 i to smo održali do kraja. Čestitke mojim dečkima za drugo poluvrijeme i čestitke Poreču na dobroj utakmici i borbenosti i od srca im želim sve pobjede do kraja", rekao je Dvoršek, koji je ponosan ne samo na odlično obavljen posao njegovih igrača nego i na odličan dvoboj u kojem je briljirao Luka Stepančić s deset golova. Marin Marić je dodao šest, kapetan Zlatko Horvat je zabio četiri. U domaćim redovima najefikasniji je bio David Miličević s deset pogodaka.

"Ukupna utakmica je bila jako dobra. Jako mi se svidjela, bila je napeta, brza i s puno lijepih poteza, i njihovih i naših. Puno dobrih obrana, puno lijepih i nešto cepelina i nekakvih šuteva izvana. Bilo je svega što igru rukometa čini lijepom. Baš smo uživali, lijepo je igrati s Porečom jer dečki znaju igrati, isto uživaju u rukometu kao i mi. Nije bilo onako nekako dosadne i monotone utakmice, za publiku je bila baš dobra utakmica", zadovoljno je ustvrdio trener Zagreba.

Do kraja sezone čekaju ih još tri utakmice, a Zagrebaši najavljuju da se neće opustiti nego idu na pobjede.

"Želimo ju završiti kao pravi frajeri, znači završiti ju sa tri pobjede, sa još tri dobre utakmice i to je obaveza mojih igrača. Rekao sam im prije utakmice da se još četiri puta moraju motivirati i da još četiri puta moraju pokazati sve ono što znaju. Jednu smo letvicu maknuli, sada još imamo tri. Mislim da je to super rezultat za moje igrače, za dečke, za klub i naravno, za mene kao trenera i moj stručni stožer", kaže Dvoršek, koji je prije nepuna dva mjeseca preuzeo klupu hrvatskog prvaka i sezonu okončao s tri trofeja u džepu.

Onog regionalne SEHA lige, Kupa i sada hrvatskog Prvenstva.

"Da, pa fenomenalno. Mislim da mi ni mama i tata bolje posložili. Doći na klupu Zagreba je jedna velika obaveza, velika odgovornost i jedna velika čast za mene, a kada sezona završi ovako s tri trofeja, što Zagreb već dugo nije ostvario, mislim da bolje nije moglo i da je to plod jednog velikog rada na treninzima, jednog odricanja igrača i mene. I da smo našli jednu kemiju, da stručni stožer jako dobro funkcionira između sebe, igrači između sebe i stručni stožer s igračima", ističe Dvoršek i dodaje kako je upravo to bilo ključno u sjajnoj sezoni.

"Ta kemija, ta jedna dobra atmosfera koju smo stvorili, u kojoj se točno zna tko što smije, tko što radi i tko se kako smije ponašati. Mislim da smo uz neke taktičke dodatke i detalje stvorili jednu pozitivu koja nas je dovela do tri trofeja, na čelu s onim najvećim, a to je SEHA liga", kazao je Dvoršek.

Njegovi su momci regionalnu ligu osvojili prije nešto više od mjesec dana u dramatičnom finalu završnog turnira protiv Vardara nakon produžetka.

Pročitajte više