Troicki otkrio tajnu preokreta: Morao sam nešto promijeniti, Borna je bio odličan

Foto: Hina

SRBIJA nakon prvog dana igranja protiv Hrvatske u Davis Cupu vodi 2:0. Drugi bod za Srbiju osvojio je Viktor Troicki koji je u maratonskom meču bio bolji od 18-godišnjeg Borne Ćorića sa 3:2 u setovima (4:6 1:6 6:3 6:2 6:1).

"Publika mi je dala snagu u odlučujućim trenucima", rekao je srpski tenisač nakon pobjede.

"U trećem setu sam, poslije dva izgubljena, bio u zaostatku od jednog brejka, tu sam osjetio da se lomi meč. Izdržao sam, publika mi je pomogla u tim teškim trenucima, dobio sam dodatnu snagu. Borna je igrao bolje na početku, ali je pao u nastavku. Osjetio sam da sam iskusniji i to mi je konačno pomoglo da dođem do pobjede u ovom važnom duelu", objasnio je Troicki.

"Nisam imao rješenja za Ćorićevu igru"

Troicki je zatim otkrio kako je uspio preokrenuti meč.

"Izlazak na mrežu mi je pomogao, jer nisam imao rješenja za Ćorićevu igru. Borna nije griješio uopće, ali možda ja nisam nisam odigrao najbolje pa nisam ni imao šanse. Bio je bolji u dugim razmjenama pa sam morao nešto promijeniti. Sve u svem, zadovoljan sam što sam odradio ono što je trebalo".

U subotu su na rasporedu parovi, a prvi bod za Hrvatsku pokušat će osvojiti Marin Draganja i Franko Škugor koji igraju protiv Viktora Troickog i Nenada Zimonjića.

Pročitajte više