Tudor: Igrat ćemo kao Borussija, pristiže jedna nevjerojatno talentirana generacija

Foto: Nikola Vilic / Cropix

NA svečanoj press konferenciji na Poljudu predstavljen je novi trener Hajduka Igor Tudor. Proslavljeni hrvatski reprezentativac doveo je u klub i tri pomoćnika, Harija Vukasa, Juricu Vučka, Tonćija Gabrića te Borisa Peyreka.

Inače, Vukas i Vučko još su do prije nekoliko mjeseci radili u omladinskom pogonu Bijelih. Vukas je bio trener juniora, a Vučko mlađih kategorija. No, njihov rad nije se svidio sada već bivšem sportskom direktoru Sergiju Krešiću, koji ih je smijenio pod izgovorom nerada.

Tonći Gabrić bit će naravno zadužen za pripremu vratara, a za kondicijsku pripremu igrača Boris Peyrek, koji će na tom mjestu zamijeniti Duju Poljaka. Peyrek je već u nekoliko navrata bio u Hajduku, a najbolja referenca su mu dvije godine koje je proveo u kijevskom Dinamu.

Novog trenera predstavio je prvi čovjek Bijelih Marin Brbić...

"Pred Igora ne stavljamo nikakav imperativ, nitko nema čarobni štapić. Tudor je Hajdukova igračka legenda, a vjerujem da će postati i trenerska. Moram istaknuti kako još nismo službeno potpisali novi ugovor, nije se raspravljalo o detaljima jer nije bilo vremena, a Igor je prihvatio bez ikakvih uvjeta i premišljanja. Ugovor ćemo potpisati najmanje na godinu dana, ako ne i više", rekao je Brbić.

"Naš cilj jest maksimalno izvući iz igrača koje imamo na raspolaganju"

Igor Tudor je prvo predstavio svoj stručni stožer...

"Zahvaljujem na povjerenju, ovo je velika stvar za mene, pogotovo što sam na početku trenerske karijere. Što se tiče stožera koji će raditi s mnom, moram reći da su to svakako ljudi od velikog povjerenja. Hari Vukas bit će desna, a Jurica Vučko lijeva ruka. Gabrić će preuzeti vratara, a kondiciju Peyrek. Naš zajednički cilj jest maksimalno izvući iz ove momčadi koje imamo na raspolaganju", istaknuo je novi trener Bijelih.

"Stiže jedna generacija mladih igrača koja vrvi talentima"

"Znam gdje dolazim, trener Hajduka uvijek je pod velikim pritiskom, očekivanja su velika, no to me neće pokolebati. Jedan od mojih glavnih zadataka je stvaranje vrijednosti igrača. Uvjeren sam da u omladinskoj školi ima fantastičnog potencijala, dolazi jedna generacija koja vrvi talentima. Imam dosta igračkog i nešto trenerskog iskustva, ali vrijeme će pokazati jesam li dorastao ciljevima", iskreno će Tudor.

"Težit ću modernom nogometu poput Borussije Dortmund"

"Težit ću modernom nogometu gdje svih 10 igrača sudjeluje u fazi napada i obrane poput Bayerna i Borussije Dortmund. Vremena nemam puno, zato odmah danas krećem s radom. Nastojat ću odmah prvog dana raditi na fazi napada, taktici, detaljima... da u ova tri-četiri dana momčad dobije što više inputa o mom poimanju nogometa. Želim prenijeti viziju na svoju momčad", rekao je.

"Od Reje sam puno naučio, daj Bože da budemo igrali kao Juventus"

Igru Tudorovih kadeta mnogi su uspoređivali s igrom Juventusa, kluba gdje je i sam Igor stekao slavu...

"Daj Bože da budemo igrali kao Juventus, samo to mogu reći. Sigurno da sa sobom donosim neko iskustvo iz Serie A, a kao što znate bio sam i pomoćnik Edoardu Reji. Od njega sam jako puno naučio i moram priznati da sam ostao u bliskom kontaktu. Nastojati ću uhvatiti vremena i za razgovor s Krstičevićem, siguran sam da će mi prenijeti vrijedne upute. Moram ga pohvaliti, ostavio je momčad u odličnom stanju".

"Za Vulića sam sentimentalno vezan, bit će mi čast u subotu biti na suprotnoj strani"

Na kraju prokomentirao je i derbi sa Splitom koji je na rasporedu ovoga vikenda...

"Split nisam gledao ove godine uživo, ali dolje u svlačionici su mi tri CD-a i sada ću ih pogledati. Imaju jednog vrhunskog trenera za kojeg sam ja sentimentalno vezan, on mi je dao kapetansku traku i biti će mi čast biti na suprotnim stranama. Naravno pobijedit će Hajduk", za kraj će.

 

Pročitajte više