Tudor: Nepošteno je da se Superkup igra na Maksimiru, a HNL je - jednosmjerna trka

Foto: Dugandžić / Cropix

DAN UOČI finala Superkupa na Maksimiru, trener Bijelih Igor Tudor djeluje vrlo mirno. Zadovoljan je obavljenim na pripremama i vrlo znatiželjan kako će to sve izgledati u prvoj službenoj utakmici.

"Pripreme su bile odlične, uspješne. Ono što je najvažnije je da nema ozlijeđenih, a napravilo se pravi posao. Ali zar to ne kaže uvijek svaki trener, tako da to puno i ne znači.  Bolji pokazatelj su pripremne utakmice. Odigrali smo ih čak pet, ubilježili dobre rezultate i dali priliku za minutažom gotovo svim igračima", rekao je Tudor.

"Protiv Modrih će igrati najspremniji"

"Sastav koji ću poslati na Maksimir još nisam definirao, ali moram odmah reći kako neće igrati imena nego oni koji su na pripremama najviše pokazali i oni koji su najspremniji. Ipak, svjestan sam da ni mi ni Modri nećemo biti u idealnoj formi. Nedostaju nam još dva tjedna priprema, a pravi rezultati vidjet će se tek protiv Zadra na startu prvenstva ili čak još kasnije", dodao je.

Iskazao je nezadovoljstvo pravilo što se Superkup igra na Maksimiru...

"Znam da je tako svugdje u svijetu, ali to mi nema smisla. Po mojoj logici to je nepošteno. Mi smo osvojili Kup, oni prvenstvo pa zašto onda ne bi igrali na neutralnom terenu i imali podjednake šanse za ovaj trofej", spremno će.

"HNL će opet biti jednosmjerna cesta"

Kratko je najavio i novo prvenstvo, u kom je Dinamo opet veliki favorit.


"Vjerujem da će novi format HNL-a pridonijeti zanimljivosti. Naravno, pritom ne mislim na borbu za naslov prvaka, to će biti prilično jednosmjerna utrka, već na borbu za drugo mjesto i Europu. Igrat ćemo sa svima po četiri utakmice,bit će tu puno lijepih golova i atraktivnih poteza".

Dvoboj s Modrima prokomentirali su Mario Maloča i Goran Jozinović...

"U jednoj utakmici sve je moguće. Mislim da imamo šanse doći do ovog trofeja. Modri još sigurno nisu u naponu snage. Što se tiče mog odlaska, mislim da je on vrlo izvjestan. Hajduku trebaju novci. Klub? Ima puno interesenata, među njima je i Bilićev Bešiktaš", rekao je Maloča.

"Pripreme su bile jako kvalitetne i vjerujem da ćemo i ove godine igrati važnu ulogu. Prošle godine su nas podcjenjivali pa smo osvojili trofej. Naravno, nerealno je govoriti o naslovu prvaka u trenucima kad Dinamo dovodi pojačanja od nekoliko milijuna eura, a mi potpisujemo juniore". za kraj će.

Pročitajte više