Tudorovo neukusno bildanje autoriteta: Maloču kažnjava s 500 eura, jer je gol posvetio otpisanom Vukoviću!

Foto: Tom Dubravec / Cropix

MARIO MALOČA svojim je golom pred kraj prve utakmice 2. pretkola EL protiv Turnova (2:1), Hajduku donio minimalnu prednost pred skopski uzvrat, ali umjesto pohvala, kapetan je dobio po džepu i to zato što je prošlog tjedna posvetio gol otpisanom i u međuvremenu potjeranom Ivanu Gigi Vukoviću!

Nakon što je zabio pobjednički gol Makedoncima, Maloča je trčao prema svečanoj loži vidljivo gestikulirajući kako gol posvećuje svom najboljem prijatelju, kojem nije pomoglo što je prošle sezone bio najbolji Hajdukov strijelac i asistent, pa je odstranjen iz momčadi, jer je njegov ugovor preveliko opterećenje, a sve kako bi ga se prisililo da ode iz kluba.

"Klupska politika je nešto drugo i u to se ne miješam, ali Giga je moj najbolji prijatelj i mi se držimo zajedno; kad je meni bilo teško on je svoje golove posvetio meni, ja sad ovaj svoj posvećujem njemu." izjavio je tada Maloča i u ovoj njegovoj izjavi, kao i gesti nakon gola, doista ni netko najzlonamjerniji ne bi mogao naći nešto loše ili usmjereno "rušenju trenerovog autoriteta".

Ali, Igor Tudor očigledno na početku trenerske karijere autoritet gradi "udaranjem" po kapetanu i najboljem igraču, što je u ovom slučaju pogrešno i loše tempirano, čak i ako uzmemo u obzir da je to napravio isprovociran Vukovićevom izjavom na njegovom prisilnom odlasku iz Splita ("Tudor je pokazao da je veliki igrač, ali mali čovjek i trener"), jer Vuković je to rekao nekoliko dana nakon što mu je Maloča posvetio gol.

Verbalni delikt u Hajduku se kažnjava s 500 eura, a ovako prikupljenim novcem plaćaju se zajedničke večere.
 

Pročitajte više