Turčinu osumnjičenom za ubojstvo navijača Zvezde suđenje počinje u siječnju 2015.

Foto: Screenshot; Youtube

NAVIJAČ Crvene zvezde Marko Ivković izgubio je život krajem studenog u neredima u Istanbulu uoči košarkaškog dvoboja Galatasaraya i Zvezde, a za njegovo ubojstvo osumnjičen Kadri Aktaš.

Ivković je preminuo od višestrukih uboda nožem, a turska policija tereti Aktaša i još šestoricu navijača Galatasarayja za ubojstvo srpskog navijača.

"Nož sam nesvjesno ponio sa sobom na utakmicu. Mi smo na provokacije srpskih navijača odgovorili kamenjem i metalnim šipkama. Tada sam zamahnuo nožem, kako bi ih otjerao od sebe, bio sam u šoku. Osoba koja me udarila bila je znatno viša od mene, plave kose. Osoba kojoj sam zario nož drugačije je izgledala", rekao je Aktaš turskoj policiji.

"Kadri mi je rekao da mu je zabio nož u nogu"

Jedna od navijača Galatasarayja koji je nakon ispitivanja u policiji pušten na slobodu rekao je:

"Pred dvoranom je nastao kaos. Policija me poprskala suzavcem i odmah sam pobjegao. Kasnije sam čuo da se moje ime spominje među osumnjičenim osobama za ubojstvo. Kadrija znam od ranije, pitao sam ga što se dogodilo, on mi je rekao da ga je srpski navijač udario te da mu je zabio nož u nogu", rekao je jedan od privedenih navijača, a prenosi Mozzart Sport koji se poziva na turske medije.

Srpski mediji javljaju kako će suđenje početi 16. siječnja iduće godine.

Pročitajte više