U Maksimiru slave Čačića: Maribor izbacio Ciprane, Dinamo prolaskom Šerifa nositelj u play-offu Lige prvaka!

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIBOR, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ante Čačić, izborio je play-off Lige prvaka i tako pomogao svom bivšem klubu Dinamu prepustivši mu status nositelja u posljednjem pretkolu. Slovenska momčad je na Cipru protiv APOEL-a odigrala 1:1, a u uzvratu nije bilo golova.

> Partizan ispao od Ludogoreca, Fenerbahče i Basel izborili play-off Lige prvaka

APOEL je bio bolja momčad u uzvratu, imao puno više prilika i loptu u svom posjedu, ali u posljednje pretkolo Lige prvaka će Maribor. Slovenci su ovim rezultatom osigurali najmanje grupnu fazu Europa lige, gdje se plasiraju momčadi koje ispadnu u play-offu Lige prvaka.

Čačić: Ovako nešto nisam nikada doživio

"Ovo je sjajan rezultat za slovenski nogomet! Imali smo teškog protivnika, ali uspjeli smo proći bez poraza. S golom u gostima nismo morali napadati, a APOEL je morao. Bojali smo se njihovog pritiska u drugom dijelu, ali uspjeli smo se obraniti", rekao je nakon utakmice Ante Čačić, koji je lani do iste faze i skupine Lige prvaka stigao s Dinamom. "Modri" bi mu mogli biti i posljednja prepreka do povijesnog rezultata sa slovenskim velikanom.

"Nisam mlad, imat ću uskoro 60 godina, a ovako nešto nisam nikada doživio. Hvala navijačima i igračima, zajedno smo došli do rezultata koji mnogo znači za slovenski nogomet", dodao je hrvatski stručnjak kojeg je pored terena izgrlila legenda kluba Zlatko Zahovič.

"Još 180 minuta dijeli nas od Lige prvaka", kazao je Čačić.

Ciprani su se većim dijelom susreta žalili na suđenje. Tražili su dva jedanaesterca, a gostujući trener poludio je u 86. minuti nakon što je Goncalves dobio crveni karton. Sucima je pokazao srednji prst.

Dinamu prijete nove reprize: Maribor, Ludogorec, Beč...

Ova utakmica bila je jako bitna i za Dinamo, koji u srijedu igra uzvrat protiv Šerifa ("Modri" su prvu utakmicu dobili 1:0), jer ako Dinamo izbaci Moldavce, onda će hrvatski prvak biti nositelj u posljednjem pretkolu Lige prvaka i imati lakši put do grupne faze.

U play-offu Lige prvaka "Modri" bi izbjegli Basel, Steauau, Celtic i Viktoriju Plzen, a mogući suparnici izabranicima Krunoslava Jurčića bili bi kazahstanski Shakhter, Maribor, Austria Beč ili islandski FH, Legia ili Molde, te Ludogorec koji je sa dvije pobjede iz natjecanja izbacio beogradski Partizan. Bugare je Dinamo izbacio prošle godine, kolo prije Sheriffa.

Pročitajte više