U fantastičnoj borbi prvak je Hirscher, Ivica i Natko ni blizu postolja kombinacije

Foto: Hina

FANTASTIČNA borba sa svjetskog prvaka u kombinaciji završena je pobjedom Marcela Hirschera. (Tijek kompletne utrke

Ted Ligety dugo je držao srebrnu medalju, no Norvežanin Kjetil Jansrud pokvario je njegove, ali i namjere momčadi Austrije koja je ciljala na dvije medalje. Jansrud se ugurao na drugo mjesto, te s postolja izbacio Romeda Baumanna, s osam stotinki boljim vremenom.

Alexis Pinturault završio je četvrti, tri stotinke slabiji od razočaranog Baumanna. Iako smo se nadali hrvatskim licima na postolju u Beaver Creeku, nismo ih vidjeli. Ivica Kostelić ostvario je prvobitnu namjeru i u spustu se, doduše jedva, ugurao među prvih 30 (29. mjesto), no u slalomskoj vožnji bio je prespor.

 

Zrnčić-Dim u spustu je bio brži od Ivice (a obojica i od Marcela Hirschera), ali je u utrci slaloma izletio sa staze prije prvog mjerenja vremena. Kostelić ovaj put nije uspio obraniti svjetsko srebro, i vjerojatno je propustio šansu za posljednju svjetsku medalju.

Na opasnoj spustaškoj stazi Bird of Prey vidjeli smo nažalost i težak pad Ondreja Banka zbog kojeg je utrka zaustavljena. Čeha su krvavog dugo imobilizirali na stazi, no izvukao se bez težih ozljeda. (Opširnije o padu). 

Pročitajte više