U tri godine od Imotskog do Batistutine devetke! Rebić potpisao, povijesni posao za Split!

Foto: Cropix / V. Dugandžić, Dalmacijanews

ANTE REBIĆ prošao je jutros u firentinskoj klinici Ponte novo liječnički pregled i potpisao petogodišnji ugovor s Fiorentinom! Prije tri godine Rebić je još loptao u Imotskom, odakle je došao nakon djetinjstva provedenog u Vinjanima, a već sutra hrvat će na europskim travnjacima, boreći se za mjesto s Gomezom i Rossijem i noseći na leđima - Batistutinu devetku! 

U gradu umjetnosti sve ovih dana odiše renesansom, vremenom kada je Fiorentin harala s Batistutom. Očekivanja su velika, a napad Viola odavno nije bio jači, iako su tu svega dva kapitalca i - Rebić!  

Pregovori s Fiorentinom trajali su četiri mjeseca, a posao su pomogli zaključiti menadžeri Fali Ramadani i Danko Džikić.

Kako doznajemo, splitski Crveni dobit će pet milijuna eura i još dvije kroz tijek ugovora i ovisno o tome hoće li Rebić odraditi ugovor do kraja. Split se izborio i za 20 posto od idućeg Rebićevog transfera koji ima potencijal da dođe do povijesne cifre za grad Split. Mladi golgeter trebao za kompletan ugovor zaraditi  više od četiri milijuna eura, a bonusi bi mu mogli donijeti još dva milijuna.

Rebić je u Split došao kao junior, a iste sezone za seniore je debitirao protiv Dinama u posljednjoj utakmici prvenstva i odmah zabio pogodak. Rebić je izabran i za najboljeg mladog igrača HNL-a. Za Split je odigrao 54 utakmice i zabio 16 pogodaka.

Pomogao je i Igor Štimac, pozivom u A reprezentaciju,

Index je informaciju o sklopljenom poslu primio malo prije 13 sati. Čitav protokol kasnio je jer Fiorentina završava i pregovore oko prelaska Adema Ljajića u Romu za odštetu od 12 milijuna eura.  

Jučer je hrvatski reprezentativac privatnim avionom stigao u grad umjetnosti, u širokoj pratnji vodstva Splita, novinara i svojih najbližih. U ovakvim se poslovima uvijek nešto može poremetiti u posljednji čas, ali čim je Rebić krenuo na put, bilo je jasno da su preostale finese. One se tiču dodatnih bonusa koje je tražio RNK Split pa je Fiorentina ipak malo korigirala ugovor. Lideri klubova su se rukovali i zaključili unosan posao.

Žužulov najveći posao nakon farbanja tunela : Potvrdilo se da veliki igrači dolaze iz malih sredina

"Velika stvar za naš klub, možda i najveća. Za klub kao što je Split ovo je vrhunac. U pet godina  smo od stečaja i četvrte lige došli do Europe, a sada i do ovakvog posla. Ponosan sam na sve ljude koji su sudjelovali u ovome.  Stari smo preko sto godina, ali  tek posljednjih pet dišemo zrak punim plućima", rekao je Slaven Žužul nakon potpisa ugovora s Fiorentinom.

"Potvrdilo se pravilo da veliki igrači dolaze iz malih sredina. Mi do jučer nismo imali nikakve uvjete, a izbacili smo ovakvog igrača. Ante je dobro dijete, sjajan momak i veliki igrač. Sigurno će igrati u Fiorentini, nema brige za to.  Ne bi oni izdvojili ovoliki novac"

"Ne bojim se, iako znam što me ovdje čeka, kakav klub i kakva konkurencija. Za mene strah ne postoji", poručio je Rebić iz Firenze gdje je sinoć i obišao stadion Artemio Franchi.

Emotivan rastanak 

"Druga Rebićeva majka", Višnja Žužul ponosno se nasmijala na rastanku od golgetera koji Splitu donosi pravo malo bogatstvo. Poručila mu je da ne zaboravi odakle je došao, te da se onda uvijek može i vratiti. A došao je Rebić u tri sezone, od Vinjana do Firenze.

Braća Žužul, Jozo i Slaven, ukrcali su ga jučer u privatni avion, zajedno s medijskom svitom,   ponosno pozirajući sa svojim kapitalcem.

Rebić na put nije zaboravio ponijeti ni krunicu.

Rebića je na put ispratila i Višnja Žužul, presretna zbog ostvarenog transfera

20-godišnjeg Rebića u napadu Fiorentine čekaju Mario Gomez i Giuseppe Rossi.

Trener Fiorentine Montella najavio je da će Rebić biti zamjena za Jovetića koji je otišao u City za 25 milijuna eura.

Split ganja i pobjedu nad Hajdukom

Split bi ovim poslom mogao nadivisiti i gradskog rivala a s Poljuda, koji je 3. kolovoza 2009. godine podao Nikolu Kalinića u Blackburn također za sedam milijuna eura odštete, ali je teško reći koja je ukupna vrijednost transfera. Rebić ima potencijal da napravi novi transfer koji bi Splitu potom donio 20 posto od tog iznosa...

Stadio Artemio Fra

Pročitajte više