UHVAĆENI U LAŽI Američki plivači tvrdili da ih je netko opljačkao, ali pogledajte što se stvarno dogodilo

Foto: Screenshot; Facebook

AMERIČKI plivači Ryan Lochte, Jack Conger i Gunnar Bentz uhvaćeni su u laži. Nakon detaljne istrage brazilska je policija zaključila kako su Amerikanci jednostavno izmislili priču.

Ono kad se osramotiš pred cijelim svijetom

Lochte je tvrdio da su opljačkani uz prijetnju pištoljem po povratku sa zabave koju je organizirala francuska olimpijska reprezentacija.

"Zaustavili su nas neki ljudi s policijskom značkom, samo su rekli da su policajci. Zatražili su od nas da legnemo, ali ja sam to odbio jer sam smatrao da nisam učinio ništa loše. Onda je jedan od njih izvukao pištolj, repetirao ga i stavio meni na čelo, nakon čega sam legao i dao mu novčanik i mobitel", prepričao je Lochte.

Međutim, njegova priča ne podudara se s onime što su pokazale sigurnosne snimke.

Evo što se dogodilo...

Plivači su se u 2 ujutro po lokalnom vremenu pojavili ispred jedne benzinske postaje u Riju. Pokušali su ući u WC koji je bio zaključan, ali to ih nije zaustavilo pa su potrgali vrata kako bi ušli unutra. Zaštitar je otišao provjeriti što se događa, a u WC-u je zatekao trojicu pripitih Amerikanaca. Kad ih je pitao što rade, oni su pokušali pobjeći. Sve se to odvijalo pred očima radnika i menadžera benzinske postaje, koji je američke sportaše zamolio da izađu iz taksija kako bi namirili štetu koju su napravili. Nakon kratke rasprave, Amerikanci su platili menadžeru za štetu koju su prouzrokovali, a nakon toga su se vratili u olimpijsko selo.

AP tvrdi kako se priča u javnosti pojavila nakona što je Lochte prvo lagao svojoj mami, Ileana Lochte, a koja je priču o oružanoj pljački potvrdila medijima.

Brazilski sud izdao je naredbu da se oduzmu putovnice trojici Amerikanaca, ali Ryan Lochte je jedini na vrijeme pobjegao kući. Jack Conger i Gunnar Bentz uhvaćeni su na aerodromu te su u prisustvu odvjetnika i predstavnika američke ambasade ispitani. Nekoliko dana nakon što su izjavili da su opljačkani, Conger i Bentz priznali su da su lagali.

Pročitajte više