Ukrajinci složni: Fratello nas je preporodio, možemo do zlata!

Foto: FIBA

"VJERUJEM da će ukrajinski košarkaši ponoviti uspjeh ruske reprezentacije s Eurobasketa 2007.", odvažno je poručio legendarni Aleksandar Volkov, koji obnaša funkciju predsjednika Ukrajinskog košarkaškog saveza.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:



Inače, Volkov je u dresu SSSR-a osvojio olimpijsko zlato 1988. godine, dva puta osvajao je svjetsko srebro, a vlasnik je europskog zlata, srebra i bronce. Godine 2007. izabran je za predsjednika Ukrajinskog košarkaškog saveza, a nakon izbivanja s Eura 2007. i 2009. godine, na mjesto izbornika postavio je bivšeg NBA trenera Mikea Fratella.

"Fratello radi savršeno s ovom mladom i nepoznatom ekipom. Znali smo da će napraviti odličan posao. On je veliko trenersko ime i uspio je razbiti taj mentalitet gubitnika kod naših košarkaša", objasnio je Volkov.

Pečerov: Ne znam ništa o Hrvatima, ali znam da Ukrajina može daleko napredovati

Ukrajinci su veliko iznenađenje ovog Eurobasketa u Sloveniji. Na putu do polufinala stoji im preporođena Hrvatska.

"Ne mogu ništa reći vezano za Hrvatsku, nisam ih gledao", rekao je Oleksej Pečerov, koji je zbog ozljede morao propustiti Euro.


"Mnogi su mislili da će ova reprezentacija doživjeti debakl na prvenstvu, ali rezultat je nadmašio sva očekivanja. Ipak, trebalo je samo malo strpljenja. Fratello je preporodio ovu reprezentaciju. Njegov stručni stožer odrađuje ogroman posao. Jedan dio pomoćnika radi s ekipom na obrani i napadu, drugi dio slaže akcije, treći dio je zadužen za izviđanje i analiziranje protivnika. Profesionalnost na razini", nadodao je Pečerov.

"Pooh Jeter preuzima odgovornost u najtežim trenucima"

Koja je glavna snaga ukrajinske reprezentacije?

"Suradnja između iskusnih i mladih igrača. Osim toga, opasni smo na svim pozicijama. Važnu ulogu ima Pooh Jeter, koji preuzima odgovornost u teškim trenucima. Ova momčad igra odlično", poručio je Pečerov.

Podsjećamo, četvrtfinalna utakmica između Hrvatske i Ukrajine na rasporedu je u četvrtak u 17:45 sati.

Pročitajte više