Umalo Shelbourne! Hajduk jedva spasio živu glavu na Poljudu i prošao u 3. pretkolo

Foto: Hina, HNK Hajduk, Twitter 

DO POSLJEDNJE sekunde uzvrata s irskim Dundalkom, navijačima Hajduka u glavi je bila misao na Shelbourne. Nije se ipak ponovio taj opjevani poraz Hajduka. I večeras su na Poljudu izgubili 1:2, ali zaliha iz prve utakmice bila je dovoljna.

U 3. pretkolu Hajduk će na naporno i opasno gostovanje u Kazahstan kod Šahtera. Prije tog puta, Igor Tudor mora dobro analizirati što se nakon sat vremena igre dogodilo njegovim igračima, koji su umalo prokockali siguran prolaz. Nešto manje od 14 tisuća gledatelja sat vremena je neumorno bodrilo bijele, ali ono što su im priuštili u nastavku, umrtvilo bi i najveće optimiste.  

Hajduk je kontrolirao igru i rezultat u prvom dijelu susreta. U 25. minuti zabili su prekrasan pogodak. Anđelković je odradio većinu posla, Gotal petom dodao Kouassiju koji je zatresao mrežu s desetak metara iskosa. Irci su bili bezopasni, no u 66. minuti stvari su krenule nizbrdo za Hajduk.

Jozinović je naivno i nepromišljeno vraćao loptu na lijevoj strani, Hoban je to presjekao i zabio za izjednačenje. Panika nastaje u 74. minuti. Loše je obrana Igora Tudora reagirala na ubačaj na drugu vratnicu, a Byrne je pogodio iz blizine za vodstvo Dundalka 2:1. Strijelci za Dundalk bili su igrači koji su ušli s klupe za pričuve.

Svega jedan pogodak dijelio je Irce od totalne senzacije i Hajduk od velike sramote.

No, Hajduk je do kraja ipak uspio sačuvati mrežu i prolaz, ali gledatelji su igrače kaznili zvižducima. U 3. pretkolu ih čeka kazahstanski Šahter iz Karagandija. Prvi dvoboj igrat će se 31. srpnja u Karagandiju, a uzvrat je 7. kolovoza u Splitu.  

HAJDUK: Stipica, Nižić, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković, Vlašić (Maloku, 76), Caktaš (Bradarić, 46), Gotal, Kouassi (Maglica, 62), Bencun.

DUNDALK: Sava, Gannon, Gartland, Boyle, Massey, Higgins (Meenan, 87), Shields, Mountney, Towell, McDermott (Hoban, 57), McMillan (Byrne, 68).

STRIJELCI: 1-0 Kouassi (25), 1-1 Hoban (66), 1-2 Byrne (74).

SUDAC: Marius Avram (Rumunjska) 

>>> SAZNAJTE ŠTO HAJDUK ČEKA U KAZAHSTANU, protiv kluba koji je umalo izbacio Celtic iz Lige prvaka, a dolazi iz grada koji je bio utvrda Staljinovih logora u sovjetskoj eri. 

 

Pročitajte više