Unikatni Španjolac kojeg niste očekivali u finalu: Djecu sigurno ne bih učio ovakav backhand

MOŽDA je tek "šesti" španjolski tenisač, ali Marcel Granollers živi sjajnu godinu tijekom koje je već četiri puta popravljao svoj renkig i došao do praga 20-tke. Finale Umaga donijet će mu novih 150 bodova i 35 tisuća dolara, a eventualna pobjeda 250 bodova. Jedan sasvim ugodan tjedan, još k tome i u pulsirajućem Umagu, gdje je tenis i dalje popratni sadržaj za većinu igrača. Izbacio je prvog nositelja i svog sunarodnjaka Fernande Verdasca. Pobjednik Umaga iz 2008. godine uvelike mu je pomogao, s čak 56 neforsiranih pogrešaka.

"On je jedan od najboljih igrač na svijetu i jako sam sretan zbog načina na koji sam danas igrao"

U prvom setu naplatio je Verdascu sve pogreške, u drugom ispao u tie breaku.

"Našao sam način da ostanem fokusiran nakon tog drugog seta. Upalilo je, igrao sam svoj tenis, kaže Granollers kojem ovo nije prvi put da je našao oružje za Verdasca.

Složit će se, da je način njegove igre vrlo specifičan.

"To je način na koji igram, ne mogu ga promijeniti. Da sam trener, sigurno ne bih djecu učio ovakav backhand", nasmijao se.

Nema veze, glavno da je upalilo.

Iz Barcelone, ali navija za Espanyol

U finale će ući umoran jer Verdasco ga s Marrerom čeka i u finalu parova. No, on i Lopez nikako nisu bez šansi, posebno kada smo vidjeli kako je Granollers večeras izlazio na mrežu.

"Izađem uvijek kad mogu, večeras je bilo dobro"

za ovog Španjolca iz Barcelone, koji za Espanyol navija jer "voli patiti" i godina se nastavlja u dobrom tonu. Na Olimpijskim igrama u Londonu zaigrat će s Rafaelom Nadalom u paru. Velika stvar za ovog zemljaša, koji će i na ovaj način učiti od najboljeg.

"To je nešto čemu se posebno veselim. Igrati s Nadalom na Igrama, nije mala stvar"

Pročitajte više