Urugvaj bez Suareza bolji od Slovenije, Argentina pobjedom odgovorila na vijest o bojkotu igrača

Foto: Hina

U NOĆI sa srijede na četvrtak odigrane su četiri prijateljske utakmice u sklopu priprema reprezentacija za Svjetsko prvenstvo, a najuvjerljiviju pobjedu potpisala je Argentina.
 
Ekipi pod vodstvom Alejandra Sabelle suprotstavio se Trinidad i Tobago, čija obrana je prvi put kapitulirala u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kad je nakon kornera glavom poentirao Rodrigo Palacio. Prije tog kornera igrači Argentine su propustili realizirati veliku prliku na prazan gol protivnika.
 
U 51. se u strijelce upisao i Mascherano, prethodno je ovaj put odlični Messi iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, što je bio jedan u nizu njegovih sjajnih poteza koji nisu rezultirali upisivanjem u strijelce. Za 3:0 zabio je Maxi Rodriguez na asistenciju Palacija.

 
Pobjedu je upisao i Urugvaj protiv Slovenije, bez Luisa Suareza u momčadi. U 37. je zabio Edinson Cavani, glavom je u mrežu poslao loptu poslije ubačaja Forlana, a gužvu nakon kornera u 76. minuti iskoristio Stuani za konačnih 2:0.
 

 
S istim rezultatom, 2:0, bolji je bio Čile od Sjeverne Irske, no do pobjede su došli u samoj završnici. Južnoamerikanci su slomili otpor Europljana u 79. minuti, kad je Eduardo Vargas iskoristio ubačaj Alexisa Sancheza za 1:0. Drugu asistenciju na utakmici tri minute kasnije Sanchez je uputio Pinilli za krajnji ishod ovog susreta.
 

 
Obala Bjelokosti je na pogon Drogbe i Gervinha sredila Salvador, bilo je 2:1. U devetoj minuti je Drogba prekrasno asistirao Gervinhu za 1:0, a potom se napadač Rome odužio starijem suigraču asistencijom za pogodak u 42. minuti. Do kraja je Salvador uspio smanjiti zaostatak, u 75. je Arturo Alvarez bio siguran izvođač jedanaesterca.
 

 

Pročitajte više