Ususret 61. derbiju: Dinamo bolji u međusobnim ogledima, Hajduk drži najveću pobjedu u gostima



STAVIMO na stranu sve izjave glavnih aktera, navijačke priče i očekivanja, a pozabavimo se malo statističkim podacima vezanim za dosadašnje oglede Dinama i Hajduka.

> Čačić i Krstičević zamijenili uloge: Index vam donosi trenerski derbi prije derbija

> Slike koje nedostaju: Zašto više nemamo ovakav derbi?

> Pivarić i Kelava najavljuju derbi: "Mi smo Dinamo i idemo na pobjedu!"


Večeras od 18 sati započet će 61. derbi Modrih i Bilih, a ako pogledamo njihov međusobni skor onda moramo istaknuti kako je Dinamo slavio 25 puta, dok Hajduk ima 20 pobjeda, a 15 utakmica završeno je bez pobjednika. Dinamovci su do sada bili i "ubojitiji" u derbijima, pa su tako zabili 76 pogodaka, dok su igrači Hajduka matirali vratare zagrebačke momčadi 66 puta.

Dudu najbolji strijelac, Lovren jedini zabio autogol

U "bušenju" Hajduka prednjači Eduardo da Silva koji je zabio Bilima sedam pogodaka. Nadalje, po pet postignutih golova imaju Srđan Andrić, Nenad Pralija, Igor Cvitanović i Mark Viduka, po četiri su postigli Dean Računica, Milan Rapaić, Silvio Marić, Tomislav Erceg i Tomo Šokota dok su Luka Modrić, Dario Zahora i Senijad Ibričić postigli po 3 gola.


Jedini igrač koji je postigao autogol na derbiju bio je Dejan Lovren u sezoni 09./10.

Najefikasniji derbi odigran u sezoni 93./94.

Ako se namjeravate kladiti na broj postignutih golova ili točan rezultat znajte kako su do sada najčešće rezultati između Dinama i Hajduka završavali 1:0 ili 0:1, i to 15 puta. Trinaest utakmica završilo je 2:1 ili 1:2, osam susreta završilo je 1:1, pet puta bilo je 3:1, pet puta 0:0, četiri puta 2:0, a po dva uta bilo je 4:1, 3:0, 3:2 i 2:2. Najefikasniji derbi odigrao se u sezoni 93./94. kada je Hajduk slavio 4:2.

Od 60 odigranih derbija samo osam pobjeda izboreno je na gostovanju (četiri Dinamo, četiri Hajduk) i to sedam puta minimalnom razlikom 1:0 ili 2:1, dok je Hajduk u sezoni 08./09. uspio slaviti 2:0.

Pročitajte više