Uzdrmani Poljaci traže pobjedu protiv Hrvatske, Repeša: Znamo koliko su opasni, ali spremni smo!

Foto: Ales Fevzer/Cropix

NAKON kratke pauze, hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja natjecanje u skupini na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Hrvatski košarkaši pobjedom protiv Gruzije vratili su se u borbu za plasman u drugi krug natjecanja, a danas (subota) od 17:45 sati čeka ih susret protiv Poljske.

"Svjesni smo da nam je sada svaka utakmica eliminacijska i moramo se pripremiti na najbolji mogući način. Sve protivnike smo skautirali prije prvenstva, znamo koliko su opasni", rekao je izbornik Jasmin Repeša, koji je označio dvojicu najopasnijih Poljaka.

"Marcin Gortat i Maciej Lampe, oni su odlični. Tu je još i njihov Amerikanac Kelati, ali, naravno, ne smijemo se fokusirati samo na pojedince", ispričao je Repeša.

Bauermann: Moramo se probuditi!

Repešu s druge strane čeka Nijemac na klupi poljske reprezentacije, Dirk Bauermann, koji se našao na udaru kritika zbog dva uvodna poraza na Euru.

"Moramo se probuditi i vratiti u igru. Hrvatska je odličan protivnik koji će nam napraviti puno problema. Opasni su u napadu, agresivni", rekao je Bauermann.

"Vjerujem da ćemo odigrati najbolju utakmicu na turniru. Ne smijemo paničariti, moramo se držati plana. Moramo igrati kao momčad i to je ključno", poručio je Bauermann.

Pročitajte više