Van Gaalov debakl na početku nove sezone: United izgubio od Swanseaja!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MANCHESTER UNITED izgubio je prvu utakmicu pod vodstvom novog trenera Louisa Van Gaala, a da stvari budu još tragičnije po nizozemskog stručnjaka, prvi poraz u njegovoj eri stigao je na otvaranju nove sezone Premiershipa. United je na domaćem terenu stradao u okršaju sa Swanswajem koji je slavio s 2:1.

Louise, što se dogodilo?

Navijači Uniteda zaljubili su se u svog novog trenera koji je svojim briljantnim odlukama odveo Nizozemsku do bronce na SP-u u Brazilu, a ljubav se dodatno učvrstila tijekom priprema na kojima je Manchester srušio Romu, Liverpool, Real...

Međutim, isti ti navijači sada su naučili da su pripremne utakmice jedno, a prave natjecateljske nešto sasvim drugo. Van Gaal je izgubio jedinu utakmicu koji nije smio - kod kuće na otvaranju nove sezone engleskog prvenstva. Ovo možda i ne bi bilo tragično za njega da na svom službenom predstavljanju kao novog trenera posrnulog engleskog diva nije najavio povratak na slavne staze. Naravno, početak je sezone i tko zna kako će završiti, ali ovaj poraz je veliki udarac Van Gaalovim ambicijama.

United srušio Islanđanin kojeg su najavljivali kao novog Modrića

Sjećate se Gylfija Sigurdssona? Kada je Islanđanin potpisao za Tottenham 2012. godine, javnosti je predstavljen kao nasljednik Luke Modrića. Međutim, ovaj 24-godišnji veznjak nakon dvije godine u Spursima nije otišao u Real, nego je potpisao za Swansea i odmah je na otvaranju prvenstva postao novi heroj. United je prvi put na utakmici kapitulirao u 28. minuti kada je Ki Sung-Yong na asistenciju Sigurdssona šokirao Old Trafford.

Ipak, početkom drugog poluvremena Wayne Rooney vratio je osmijeh na lica navijača Uniteda. Novi kapetan Manchestera postigao je prekrasan pogodak u 53. minuti. United je u nastavku susreta dominirao, ali Van Gaalova momčad nije uspjela zadati konačni udarac gostujućem sastavu. To je, doduše, na veliko iznenađenje pošlo za rukom Swanseaju.

U 72. minuti Swansea je iz brze polukontre probio lijevu stranu Unitedove obrane, a Routledge je u kaznenom prostoru na drugoj stativi dao povratnu loptu za Sigurdssona koji je matirao De Geu.

Unitedu je ovo nakon 42 godine bio prvi poraz na domaćem terenu na otvaranju engleskog prvenstva.

Pročitajte više