Varaždinci složni: Da smo svi na okupu, Dinamo ne bi tako lako došao do naslova!

Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

GDJE je NK Varaždin? Klub koji je izbačen prije manje od godinu dana iz Prve lige, put prema vrhu započeo je iz Druge županijske nogometne lige pod imenom Varaždin - Škola nogometa.

Brezovec: Sramota je za Varaždin da nema prvoligaša!

U istom se rangu natječu protiv Varteksa, kluba kojeg su prošle godine osnovali navijači "White Stonesi". Bilo kako bilo, Varaždin je grad koji nema prvoligaša, a ni drugoligaša, što je po nekima sramotno za grad takve nogometne povijesti.

"Sramota je za Varaždin da nema nogometnog prvoligaša, a ni drugoligaša. Dok se ne
pojavi pravi gazda s planom, ništa se neće pokrenuti s mrtve točke", rekao je Josip Brezovec za Varaždinski tjednik a zatim nadodao:

"Ako pogledate, svi igrači koji su igrali u Varteksu, sad su glavni pokretači u svojim klubovima, a vjerujem da bi se mnogi igrači vratili u Varaždin da imamo prvoligaša te igrali za mnogo manje novce", poručio je bivši igrač Varaždina.

Vugrinec: Dinamo ne bi lako došao do naslova

Kada bismo sastavili popis igrača koji bi mogli nastupati za Varaždin (odnosno Varteks), dobili bismo respektabilnu momčad.

"Da je idealna situacija, bili bismo kvalitetni. No, kako je Dinamo institucija od njega moraš biti mnogo bolju na terenu da bi stigao do naslova jer dosta toga, nažalost, nije samo u čistoj igri", rekao je legendarni bivši igrač Varaždina Davor Vugrinec, koji drži titulu najboljeg strijelca u povijesti HNL-a.

Pročitajte više