Večiti derbi odigran unatoč stravičnim neredima: Navijači padali s tribine, Grobari zapalili Marakanu u međusobnom sukobu!

Foto: Novi magazin, Hina 

CRVENA ZVEZDA u 145. večitom derbiju na Marakani je svladala Partizan autogolom gostujućeg igrača Milorada Obradovića u 18. minuti. Crveno-beli ovom su pobjedom preuzeli drugo mjesto, samo bod do Partizana. No, (loš) nogomet je u Beogradu bio u drugom planu.

Napetu atmosferu uoči jedine utakmice koja je Srbiji bitna pojačali su neredi unutar saveza, navijački revolt ali i reket koji se provodi u oba pravca, iz klupskih uprava prema tribini i obratno. Nažalost, ostvarila se prognoza onih koji su danas očekivali velike nerede.

U sačekuši jedan navijač u komi prevezen u bolnicu 

Već oko 14:30 u sačekuši koju su Delije priredile Grobarima na benzinskoj pumpi između Umke i Obrenovca teško su ozlijeđene dvije osobe. Delije su pokušale oteti zastavu protivničkim navijačima, a su sukobu su koristili baklje, kamenje, motke i metalne šipke. Oštećeno je nekoliko automobila, a jedan je 61-godišnjak ozlijeđen nakon sudara s policijskim automobilom. Policija je riješila ovaj sukob, no bio je to početak.

Grobari se htjeli obračunati i sa Zvezdinim padobrancima! 

Sat i pol prije početka susreta nevjerojatne scene na stadionu. Na teren Marakane sletjeli su padobranci u crveno-bijelim bojama, to kao da je bio znak da navijači Partizana preskoče ogradu i ulete u teren pokušavajući se obračunati sa padobrancima. Veće izgrede spriječili su pripadnici Žandarmerije, piše Mondo.

Oko pola sata prije početka utakmice došlo je i do sukoba između dvije frakcije navijača Partizana, Zabranjenih i Alkatraza. Na južnoj tribini Grobari su tako međusobno razmjenjivali baklje i petarde, a umirila ih je policija. Utakmica je u drugom poluvremenu prekinuta na 10 minuta. Pristalice Partizana s istočne tribine su bacali baklje početkom drugog poluvremena, a oni sa juga su zapalili su stolice i navijačke rekvizite, tako da je u trenutku prekida gorjelo na sve strane!

 


Foto: B92
 

Sudac Milorad Mažić dva puta je pokušavao nastaviti susret, ali je zbog gustog dima držao igrače na centru. Vatrogasne ekipe na stadionu imale su problema s gašenjem vatre jer su huligani s južne tribine tijelima ogradili vatru, piše Novi magazin. Stadion Zvezde bio je obavijen dimom još nekoliko minuta nakon prekida prekida. Jedan navijač Partizana ozljedio se tako što je upao u kanal između ograde i južne tribine. Intervenirala je i hitna pomoć.

Utakmica je nogometno bila loša, a osim navijačkog divljanja obilježili su je čudan pogodak Obradovića, prečka Miljaša (Zvezda), šansa Partizanovog Predraga Luke te isključenje Darka Lazića u nadoknadi vremena.

Zvezda je zasluženo pobijedila vrlo loš Partizan, a jubilarnom, 60. pobjedom spašen je posao Slaviši Stojanoviću na klupi. U bezizlaznoj je situaciji pak trenera Partizana Vuk Rašović.

Pročitajte više