Vekić preko bivše pobjednice Roland Garrosa do drugog kola Bakua

Foto: Guliver Image/Getty Images

DONNA VEKIĆ igrat će u 2. kolu WTA turnira u Bakuu, nagradnog fonda 226.750 dolara, nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu sa 6:4, 6:2 nadigrala bivšu pobjednicu Roland Garrosa Talijanku Francescu Schiavone (WTA - 89.).
 
Vekić (WTA - 140.) je u oba seta hvatala početni zaostatak od 0:2 kako bi stigla do prve pobjede na WTA turnirima nakon što je u Parizu stigla do 3. kola. Osječanka je osvajačici Roland Garrosa iz 2010. uspjela čak šest puta oduzeti servis, a u drugom setu je nanizala šest gemova za prilično uvjerljivu pobjedu za koju joj je bilo potrebno 78 minuta.
 
Bio je to prvi dvoboj Vekić i Schiavone koja je prošlog tjedna na turniru u Istanbulu stigla do četvrfinala. Hrvatsku Fed Cup reprezentativku će u 2. kolu čekati bolja iz dvoboja Čehinje Kristyne Pliškove (WTA - 111.) i Kineskinje Lin Zhu (WTA - 126.), što će biti dobra prilika za Vekić da se domogne prvog četvrftinala na WTA turnirima, u kojem je posljednji put bila u travnju 2014. kad je osvojila svoj jedini naslov na turniru u Kuala Lumpuru.
 
Turnir u Bakuu mogao je u ponedjeljak izgubiti prvu nositeljicu, ali je Anastazija Pavljučenkova uspjela spasiti četiri meč-lopte protiv Jelizavete Kuličkove u desetom gemu trećeg seta te u odlučujućem tie-breaku doći do pobjede i plasmana u 2. kolo. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.