Vettel želi Raikkonena u Red Bullu, Kimi odgovara: "Ne znam gdje ću biti sljedeće sezone"

Foto: Guliver Image/Getty Images

KONAČNO je i službeno potvrđeno da će se Mark Webber povući krajem sezone iz Formule 1 te prijeći u Porsche, a Sebastian Vettel rekao je da bi prihvatio Kimija Raikkonena za timskog kolegu iduće sezone.

"Mislim da nitko ne može imati problema s Kimijem, osim možda Sergija Pereza“, našalio se Vettel.

Nijemac kaže da on nema nikakav utjecaj na odluku o tome tko će mu biti timski kolega.

"Mogao bih probati razgovarati s momčadi o tome, ali to nije moja odluka. Utrkivao sam se s Markom pet godina i bilo nam je dobro. Uvijek je teško zamisliti što će se dogoditi kada se to promjeni. Ipak, na kraju dana uvijek želite nove izazove. Želim sjediti na gridu, biti nervozan i uzbuđen na startu i saznati tko je najbolji. Na jedan način to mrzite jer ne znate što će se dogoditi, ali na drugi način uživate u tome jer je to nešto s čime se morate suočiti.“

Sebastian se ne želi previše osvrtati na incident iz Malezije, ali kaže da je uvijek poštovao Webbera.

"Marka nije lako pobijediti. Koliko god poštujem Alonsa i Hamiltona, mogu ih samo procjenjivati iz daleka jer su u drugačijim momčadima. Marka mogu bolje procijeniti jer znam što radi. Znam njegove slabosti i gdje je jak kao što on zna moje. On je vrlo brz i postoje područja na kojima je on jako snažan i tu imam problema biti bolji od njega.“

Upitan o tome je li spreman suočiti se s Kimijem Raikkonenom u istoj momčadi, koji je jedan od najbolji vozača na gridu uz Fernanda i Lewisa, rekao je:

"Ako mislite da ste najbolji i da vas nitko ne može pobijediti, onda je to početak kraja. Mislim da uvijek postoji netko tko može biti jednako brz i pobijediti vas u nekim okolnostima. Ne pokušavam pronaći tko je najbolji vozač u povijesti Formule 1, ne tražim taj odgovor. Možda samo želim novi izazov u Red Bullu.“

Kimi: Ništa se nije promijenilo

Nakon što se potvrdilo da će se Mark Webber povući iz F1 krajem sezone, Kimi Raikkonen postao je još snažniji kandidat za mjesto u Red Bullu. Ipak, Kimi kaže da još uvijek nije odlučio što će raditi iduću sezonu.

"Ništa se nije promijenilo u zadnje dvije utrke, još uvijek ne znam što ću raditi iduću sezonu. Naravno da će ljudi pričati više o tome što ću raditi iduću sezonu, ali to neće utjecati na moju odluku“, kaže Kimi.

"Nemam ugovor što je normalno u F1. Nemam vam što reći dok nešto ne bude potpisano na papiru. Kad se to dogodi, reći ću vam odmah da me prestanete ispitivati isto pitanje. Što god da odlučim na kraju, neće biti lagano. Nikada nije lako. Nije prvi put da imam više opcija i onda odaberem onu koja mi se čini najbolja u tom trenutku. Teško je reći je li ispravno ili ne, ali onda morate živjeti s tim kako god da je.“

Raikkonen dodaje kako mu ne bi bio problem voziti sa Sebastianom Vettelom.

"Nije mi problem utrkivati se s bilo kojim vozačem. Nikada nisam birao s kim ću voziti, a ako mi Sebastian bude timski kolega, bit će mi vjerojatno lakše nego da je to netko drugi“, rekao je.

Finac priznaje da bi mu teško palo napustiti Lotus.

"Bilo je savršeno, bez njih ne bih danas bio u F1. Naravno da su i oni imali koristi od toga, tako da nema žaljenja. Postoje stvari na kojima trebamo napredovati, ali s momčadi sam imao sjajno vrijeme do sada i zato će moja odluka biti teška“, rekao je.

Prije nego li potpiše ugovor za Red Bull, Kimi kaže da je svaki detalj u ugovoru bitan.

"Postoje male stvari koje moraju biti baš onakve kako ja želim jer one odlučuju najviše. Dugo sam u ovom sportu te znam što je važno da bih bio zadovoljan. Te stvari su nekima možda glupe, ali one na kraju odluče cijelu stvar”, kaže Kimi.

Kimi je u svom stilu dodao kako možda i ne bude u F1 iduće sezone, ali kaže kako je veća šansa da će ostati, nego otići.

Pročitajte više