Video dana: Jones se glavom bacio na travu i Giroudovu kopačku!

Screenshot: Youtube

PHIL JONES, defanzivac Manchester Uniteda, na svoj način je dokazao da spada među nogometaše čija se požrtvovnost opisuje "stavlja glavu gdje drugi ne bi kopačku".

Najčešće su takvi igrači oni koji svojom glavom idu upravo na suparničku kopačku. Jones je u derbiju protiv Arsenala napravio upravo to, ali osim na špic suparnika Girouda, nije se obazirao ni na drugu potencijalnu opasnu tvrdu površinu za njegovu glavu - teren Old Trafforda.

U 20. minuti utakmice, pri rezultatu 0:0, Jones je izgubio ravnotežu u pokušaju da zaustavi Giroudov prodor prema golu i nakon što je pao činilo se kako je napadaču Topnika čist put prema De Geinom golu.



Ali, Jones se nije predavao čak ni oporužen na podu "koliko je dug i širok", nego se sjajno i požrtvovno snašao iz ležećeg položaja, udarajući loptu glavom u Giroudovu nogu, što je naravno zaprepastilo Arsenalovog napadača.

Zahvaljujući Jonesovom nesvakidašnjem žrtvovanju za momčad, United je sačuvao svoju mrežu, a samo deset minuta kasnije, Herrera mu je donio vodstvo. Na kraju je završilo 1:1, ali na ovoj utakmici je od rezultata i strijelaca važniji bio Jones i njegov herojski potez.

Pročitajte više