Viktoria Plzen šokirala Napulj, Bordeauxu remi s "hrvatskom kolonijom"

Foto: AFP; Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertich u skoku s obranom kijevskog Dynama u kojoj igra Domagoj Vida

ODIGRANO je još sedam utakmice Europa lige. Izdvajamo remi kijevskog Dinama i Bordeauxa u kojem je Gregory Sertić asistirao za jedini pogodak francuske momčadi te šokantnu 3:0 pobjedu Viktorije Plzen na San Paolu u Napulju.

Kijevski Dynamo za kojeg su od prve minute igrali Domagoj Vida i Niko Kranjčar, remizirao je s Bordeauxom 1:1.

Domaći su poveli u 20. minuti. S lijeve strane ubacio je Taiwo, Haruna je na drugoj stativi primirio loptu i topovski poslao ispod Carrasoa. U 23. minuti Sertić je prošao po desnoj strani, zavrnuo povratno za Obraniak, koji je lijepim udarcem zabio za izjednačenje. Kranjčara je nakon sat vremena igre zamijenio Oleg Gusev, a Ognjen Vukojević proveo je cijelu utakmicu na klupi.

Šokantan poraz doživio je Napoli na svom terenu. Češka Viktorija Plzen priredila je pravu senzaciju pobijedivši sa 3:0, kojih za dva tjedna moraju obraniti na svom terenu. Gosti su poveli golom Daride u 28. minuti, Rajtoral je u 79. povisio na 0:2, a treći gol zabio je Tecl u 90. minuti. Napoli nije bio bezopasan, skupili su petnaestak udaraca na gol, ali niti jednom nisu pronašli put do mreže.

U ostalim susretima Ajax je svladao bukureštansku Steauu s 2:0, Levante je na domaćem terenu pregazio grčki Olympiakos s 3:0, dok su Benfica i Chelsea upisali minimalne gostujuće pobjede kod Bayera, odnosno Sparte Prag.

Još uvijek aktualni europski prvak Chelsea tek je u 82. minuti izborio pobjedu kod Sparte u Pragu gdje je trener "bluesa" Rafa Benitez očekivao lakše gostovanje. Odlučujući gol zabio je Oscar. Manuel Pamić ušao je s klupe odigrati posljednjih deset minuta za domaće.

Veliku europsku sezonu nastavlja španjolski Levante koji je u Valenciji pobijedio Olympiakos sa 3:0 golovima Riosa, Barkera (iz penala) i Obe Martinsa. Posao im je olakšalo isključenje Abdouna zbog dva žuta kartona nakon pola sata igre.

Jedini susret bez golova odigrali su BATE Borisov i Fenerbahče, iako su Turci gotovo cijelu utakmicu igrali s deset igrača. Već u 4. minuti crveni karton je dobio Raul Meireles zbog namjernog udaranja protivničkog igrača koji mu je uzeo loptu na sredini terena.

 

Osmina finala, Europa liga:

Dinamo K. - Bordeaux  1:1 (20` Haruna, 23` Obraniak)

Levante - Olympiakos  3:0 (10` Rios, 40` Barkero, 56` Martins)

Bayer Leverkusen - Benfica  0:1  (61` Cardoso)

Napoli - V. Plzen  0:3  (28` Darida, 79` Rajtoral, 89` Teci)

Sparta Prag - Chelsea   0:1  (82` Oscar)

Ajax - Steaua 2:0  (28` Alderweireld, 48` Rhijn)

BATE - Fenerbahče  0:0

Pročitajte više