"Vrijeme je da Francuzima naplatimo za sve što su nam napravili!"

Foto: Cropix /  AFP 

ZADRANIN Ivan Ninčević do jučer je reprezentaciju gledao na televiziji. Već danas trčao je protiv Bjelorusije u osmini finala SP-a, a za dva dana ček ga najveći rukometni derbi. Hrvatska i Francuska, ovaj put u Barceloni.

Svi govore samo o toj utakmici. Bjelorusija? Kao da utakmice nije ni bilo.

"Bilo je bitno samo pobijediti. I sačuvati zdravlje"

Goluža je odmarao sve koje je mogao, Šprem je u jednom trenutku bio na srednjem vanjskom.

"Drugi put neka izbornik mene stavi na srednjeg, pa da vidi"l, nasmijao se Ninčević koji je doletio u Španjolsku nakon ozljede Manuela Štrleka.

Dan odmora, pa Francuska.

"Uopće se ne bojimo. Znate što, vrijeme je da im naplatimo sve što su nam napravili u zadnje vrijeme. U odnosu na London, mislim da ne igraju tako brz rukomet, tu može biti naša prednost, možemo ih iskontrirati. No, ako im uđemo u šake na šest metara, polomit ćemo se. Svi znamo da oni tako igraju i da im svi to dopuštaju, Zato, pametno".

Čupić: Imamo dovoljno motiva

Hrvatska je s 33:24 pobijedila Bjelorusiju kao uvertiru u najveći derbi - s Francuzima za polufinale.

Udarna hrvatska igla Ivan Čupić vjeruje da možemo uzvratiti Francuzima za bolni poraz na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Nije lako. Svi smo već malo izraubani od svega, ali mislim da ima dovoljno motiva u nama da razveselimo i sami sebe i ljude oko nas. Dao Bog da se opet nađemo u polufinalu, a onda je sve moguće", rekao je Čupić.

Njegov kolega s desnog krila Zlatko Horvat poručio je: "Vrijeme je da nam se pošten pristup vrati! Nadam se da se neće ponoviti Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj od prije šest godina. Vjerujem da ćemo prebroditi to četvrtfinale", rekao je Horvat.

Pročitajte više