Vukovar čeka najveći sportski događaj u posljednjih 30 godina

Foto: KK Cedevita

U VUKOVARU se sprema najveći sportski događaj u posljednjih 30 godina, kako ga je nazvao dožupan Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Ćurčić najavljujući završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, koji će biti odigran od 18. i 19. veljače.

Košarkaški klub Cedevita branitelj je prošlogodišnjeg naslova i organizator ovogodišnje završnice Kupa. U misiji popularizacije košarke čelnici Cedevite odlučili su kao mjesto održavanja završnog turnira ponuditi dvoranu u Borovu naselju, što je i od strane lokalne vlasti i od strane Hrvatskog košarkaškog saveza dočekano s oduševljenjem.

"Istinski sam sretan i zadovoljan da smo dobili organizaciju završnice Kupa. Ovo će biti nešto drugačiji, specifičan događaj u gradu koji zaslužuje da mu se ne dolazi samo na obljetnice. Veselimo se druženju u sportskom i košarkaškom okruženju, jer Vukovar je sportski i košarkaški grad s tradicijom. Bit će to veliko veselje za navijače i poklonike košarke", istaknuo je predsjednik KK Cedevita Mladen Veber.

"Za Vukovar je ovo više od košarke"

Glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić istaknuo je ulogu ovog natjecanja u sjećanju na ulogu čovjeka čije ime Kup nosi u stvaranju bogate hrvatske košarkaške povijesti.

"Natjecanje koje nosi ime člana košarkaške Kuće slavnih, podsjeća mlađe što je i tko je bio Krešo Ćosić. Volim naglasiti da je Krešo bio više od košarkaša, a svi koji su imali privilegiju družiti se s njim reći će vam da je bio veliki čovjek. Ovaj turnir u Vukovaru dobra je prilika da se to još više istakne. Vjerujem da će neutralni teren, u natjecateljskom smislu, doprinijeti da Kup prođe u pozitivnom duhu, onako kako je Krešo živio i igrao", rekao je Drakšić istaknuvši da je organizacija važnih događaja u manjim sredinama trajno opredjeljenje HKS-a u želji da se košarka što više popularizira.


Vukovarsko-srijemski dožupan i predsjednik KK Borovo Đorđe Ćurčić uvjeren je da će oba dana, i na polufinalnim dvobojima u srijedu 18. veljače, i u četvrtak na finalu, dvorana u Borovu biti do kraja popunjena.

"Ovo je jedan od najvećih sportskih događaja u Vukovaru u proteklih tridesetak godina. Imamo upite i najave dolazaka ljudi iz cijele Slavonije, tako da će dvorana koja prima oko 3000 gledatelja, oba dana biti puna. Za Vukovar je ovo više od košarke", naglasio je Ćurčić i pojasnio simboliku nastupa četiri momčadi koje su izborile nastup na završnom turniru:

"Na otvaranju dvorane, početkom '80-ih godina prošlog stoljeća, igrao je Zadar. Cibona je 1981. u finalu Kupa svladala Bosnu. Cedevita i Alkar odigrali su prvu prvenstvenu utakmicu u Vukovaru, a Primorsko-goranska županija sudjelovala je u obnovi dvorane."

U srijedu u 18 sati u prvom će polufinalu igrati Cedevita i riječki Kvarner 2010, a od 20,15 sati za mjesto u finalu borit će se Zadar i Cibona. Finalna utakmica na rasporedu je u četvrtak u 18 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna za svaki od dva natjecateljska dana mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima, kroz sustav Tisak Media i na benzinskim postajama Petrola u Slavoniji, a sav će prihod biti doniran za razvoj slavonskih košarkaških klubova.

Pročitajte više