Vuković izvrijeđao Tudora i za siću otišao u Južnu Koreju: Igor je bio veliki igrač, ali pokazao se kao mali čovjek

Foto: Cropix / V. Dugandžić

HAJDUK bi tijekom današnjeg dana trebao realizirati transfer Ivana Vukovića u Seongnam, klub iz Južne Koreje, gdje je crnogorski napadač otputovao jućer. Ovu nam je vijest potvrdio Hajdukov predsjednik. "Još uvijek nismo finalizirali posao, ali očekujemo da će se to dogoditi tijekom dana", rekao nam je Brbić.Kao što je poznato, Vuković je ishodovao sporazumni raskid ugovora.

Njegova plaća od 180 tisuća eura postala je preteška stavka za Hajduk koji je svog najboljeg igrača prošle sezone kao i većinu bitnih igrača stavio u izlog. Igor Tudor je Vukovića ove sezone ostavio na klupi, ne želeći uigravati igrače koji su na odlasku. U međuvremenu su pale i teške riječi, Giga nije štedio Tudora na odlasku. "U njihov odnos ne bih ulazio. Razumijem da je Vuković, kao i svaki igrač, bio nezadovoljan jer ne igra, ali dogovorili smo stoga i raskid ugovora".

Hajduk će dobiti svega 200 tisuća dolara, što je otprilike jednako Vukovićevoj godišnjoj plaći u splitskom klubu! Vuković im je oprostio i četiri mjesečne plaće, odnosno oko 60 tisuća eura. Na igraču kojeg su doveli kao kapitalca zaradili su samo oko milijun kuna, a planirali su zaraditi milijun eura! Vuković je u Hajduku zabio 11 pogodaka, a posebno ćemo pamtiti onaj u pobjedi nad Interom u Milanu.

"Tudor se bio veliki igrač, a pokazao se kao mali trener i čovjek"

Na odlasku sa splitskog aerodroma, Vuković nije bio od velikih riječi.

"Ima neka odštetica, ali ja u to ne ulazim, rastali smo se korektno, a u Koreji me čekaju uvjeti u granicama da budem zadovoljan", rekao je Vuković za Slobodnu. "U Splitu mi je bilo prekrasno, ostaju uspomene i žive emocije. Gol u Milanu, protiv Lokomotive bio sam ključna figura, taj osvojeni kup mi je velika stvar i sreća u karijeri. Pozdravljam Torcidu, najbolji su navijači na svijetu", nastavio je.

"Pozdravljam i cijelu Dalmaciju, bilo mi je predivno, ponosan sam na sve što sam pružio. Prošle sezone sam bio i najbolji strijelac i najbolji asistent kluba, ali što ćeš. Ostaje mi veliko prijateljstvo s Maločom što sam ga stekao u hajdučkim danima, bio mi je podrška kad mi je bilo najteže", dodao je. Za kraj je prokomentirao ponašanje Igora Tudora:"Bio je veliki igrač, ali se pokazao kao mali trener i čovjek", za kraj će.

Pročitajte više