Vulić: Dinamo je momčad koja naslove slavi pjevajući "Campeones", a ne "Šampioni"

Foto: Hina

NOGOMETAŠI  Splita će sutra od 20 sati igrati finale Hrvatskog nogometnog kluba na Maksimiru protiv Dinama. Bit će to povijesna utakmica za ''Crvene'' i fantastična prilika da u svojoj 103. godini postojanja osvoje prvi trofej.
 
Na pressici, utakmicu generacije najavili su trener Splita Zoran Vulić i dijete Parka mladeži, Ante Erceg.
 
''Sutrašnji dan biti će upisan u povijesne knjige i drago mi je što ću biti dio toga. Kada sam dolazio u Park mladeži, jedna od želja predsjednika Slavena Žužula, bila je da igramo finale Kupa. Nije to bio nikakav uvjet, no žarko je to želio i drago mi je što smo mu to ispunili. Zaslužio je. Mislim da smo ispunili cilj, međutim, ako ga premašimo, nitko neće biti sretniji od mene'', rekao je Vulić, a onda se osvrnuo na moćnog protivnika:
 
Ako je Hajduk 91' mogao dobiti Zvezdu, zašto ne bi mi dobili Dinamo?
 
''Naravno, Dinamo je objektivno kvalitetnija momčad od nas, no ovo nije bilo kakva utakmica. Evo, čim pomislim na nju, naježim se. Nadam se da isto tako razmišljaju i moji igrači. Ako ćemo se prepasti, ne moramo ni ići u Zagreb. Uvjeren sam da će moji igrači dati svoj maksimum, a ako ni to ne bude dovoljno, stisnut ćemo ruku igračima Dinama i čestitat ćemo im. Ipak, mislim da je sve moguće. Sjetite se onog gola Alena Bokšića protiv Zvezde koja je bila europski prvak.''
 
U posljednjih mjesec dana Modri su igrali i protiv hajduka i protiv Splita te su im zabili čak devet golova.
 
''Mi smo im najžešći protivnici i protiv nas uvijek imaju najveći motiv. Znamo mi koliko su oni kvalitetni, kakve igrače imaju. Radi se o momčadi koja naslove slavi pjesmom ''"Campeones, campeones", a ne "šampioni, šampioni". Kada to vidite, jasno je o kakvoj se ekipi radi, uz sve te strance, imaju i fantastične mlade igrače. Čorića znam jako dobro iz mlade reprezentacije, a Pjaca je među najboljih pet mladih igrača u Europi. Imaju školu na kojima im možemo samo zavidjeti, no kako bi rekao Neno Ninčević, zavist se mora zaslužiti'',  zaključio je Vulić.
 
Ante Erceg: Sve bih dao za pobjedu
 
Utakmicu je najavio i Ante Erceg, dijete Splita, igrač koji je u Parku mladeži već dugih 19 godina, od svoje šeste godine i ova utakmica za njega ima posebno značenje. 
 
''Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, imamo veliku želju, nekako su nas svi već otpisali i meni je to drago. Spremni smo napraviti iznenađenje, pokazat ćemo da nismo slučajno u finalu. Istina je da nas je zadnji poraz od Dinama malo poremetio, ali uvjeravam vas da imamo kvalitetu i odličnog trenera koji će nas posložiti na najbolji mogući način. U prvenstvu smo malo podbacili, ali finale Kupa je jedna utakmica i u njoj je sve moguće. Događala su se i veća iznenađenja. Sve bih dao za tu pobjedu, tu sam cijeli život i dat ću zadnji atom snage da podignemo taj trofej, ako je ikako moguće'', rekao je Erceg.
 

Pročitajte više