Wawrinka nakon pobjede karijere nad Đokovićem želi samo dugu i hladnu kupku

Foto: Getty Images / Guliver image 

NAKON što je Švicarac Stanislav Wawrinka priredio iznenađenje turnira izbacivši u četvrtfinalu Australian Opena prvog favorita Novaka Đokovića u maratonskom, gotovo pa epskom meču u 5 setova te na taj način prekinuo Srbinov nestvarni niz od tri titule u nizu u Melbournu, iz njegovih izjava vidljivo je da je presretan. Umoran, ali sretan.
 

"Novak je fantastičan šampion. Nikad, ali zaista nikad se ne predaje. Presretan sam. Tijekom čitavog meča bio sam fokusiran na svaki poen, bez obzira na umor koji me sustizao i bez obzira na grčeve koji su postajali sve jači i jači. Nervoza je također bila itekako prisutna. Ipak, sad ću si priuštiti veoma dugu i hladnu kupku", u šali je finiširao novi švicarski heroj.

S druge strane, jasna i očekivana je bila rezignacija Novaka Đokovića.

"Stanislav je ovaj put zaslužio pobjedu i na tome mu zasita čestitam. Osim toga nemam što dodati. Dao sam sve od sebe, sve najbolje što imam u sebi. Pokušavao sam iz ovog meča izaći kao pobjednik. Trudio sam se boriti do posljednjeg poena kao što sam borio u našem veoma sličnom meču lani na ovom istom turniru, no danas tako nešto jednostavno nije prošlo", izjavio je Đoković.

 

Pročitajte više