Weidman nokautirao Andersona i uzeo pojas prvaka: "Zavolio sam Silvu i žao mi je zbog njega"

Foto: Screenshot; Youtube

VELIKI šok dogodio se u ranim jutarnjim satima po našem vremenu u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu. Prekinuta je dominacija Andersona Silve koja je trajala punih dvije tisuće dana nakon što ga je Chris Weidman uspio nokautirati početkom druge runde i tako mu preoteti titulu prvaka UFC-a u srednjoj kategoriji! Dana White proteklih je tjedana uporno ponavljao kako većina njegovih boraca više vjeruje u pobjedu Weidmana, nego u aktualnog prvaka i u tom trenutku službeno najboljeg UFC-ovog boraca. Mnogi su smatrali kako je to samo marketinški trik kojim želi povećati gledanost i prodaju PPV-a, ali izgleda da je u tim njegovim najavama ipak bilo istine.


Dogodilo se ono što je ipak malo tko očekivao, Anderson je na UFC-u 162 doživio svoj prvi poraz otkako se bori u najboljoj MMA organizaciji na svijetu, a do njega je došlo nokautom početkom druge runde. Prije toga nakon kratkog obračuna u parteru Anderson je počeo sa svojom standardnom predstavom. Spustio je ruke i dopustio Chrisu da ga pokuša uhvatiti, a nakon što bi svaki njegov pokušaj napada propao, Silva bi ga kaznio udarcima nogom. Početkom druge runde aktualni prvak u tom je trenutku odlučio otići i korak dalje, glumio je da gubi ravnotežu, da ga koljena više "ne slušaju" i u tom trenutku je spustio ruke, iako je bio iznimno blizu svom suparniku. Weidman je odlučio krenuti na sve ili ništa, jednim lijevim direktom uspio je pogoditi Andersona i srušiti ga na pod te je s nekoliko dodatnih udaraca natjerao suca na prekid meča i time si osigurao veliku pobjedu o kojoj će se jako dugo pričati.

Weidman: Ovo je ludo!

Svoj rezime dvoboja dao je novi prvak Chris Weidman.

"Ovo je ludo. Vjerovao sam da ću se nakon pobjede moći opustiti, no već sada osjećam pritisak da se moram još poboljšati. Mislim da mogu puno bolje i da moram brzo u dvoranu kako bih nastavio trenirati."

Je li očekivao onakvog Andersona Silvu?

"Očekivali smo da će raditi ovakve stvari jer smo to vidjeli puno puta. Ne smatram da je to bahato, nego to vidim kao njegov pokušaj da te mentalno pobijedi. To je njegov stil i on funkcionira. Ja sam odlučio ostati jak, odlučio sam ići naprijed i paziti se njegovih udaraca. Tada sam stigao do trenutka kada sam pomislio - ma vraga, idem ga udariti u glavu. Mislim da dobro boksam, treniram s odličnim boksačima. Znam da je na drugoj strani Anderson Silva i da bih ga trebao rušiti, no kada malo izmiksate stil, onda dobijete ovo", objasnio je Weidman i dodao:

"Ne vjerujem da me potcijenio. On vas želi razljutiti i isprovocirati. Želi da zamahnete jako, a onda će vas kontrom nokautirati. To je njegov stil i on to čini jako dobro."

Što je rekao Silvi nakon meča?

"Htio sam vidjeti je li dobro i treba li mu pomoć da ustane. Kada se borite protiv takvog velikana prema njemu razvijete nevjerojatan respekt. Zavolite ga iako je vaš protivnik. Iako sam sretan zbog sebe, tužan sam u isti trenutak zbog njega", zaključio je Weidman.



U sunaslovnoj borbi večeri Frankie Edgar uspio je slaviti jednoglasnom sudačkom odlukom nakon što su on i Charles Oliveira odradili svih 15 minuta. U glavnom dijelu eventa pobjedu prekidom uspio je ubilježiti još jedino Cub Swanson koji je sredinom posljednje runde tehničkim nokautom slavio protiv Denisa Sivera. Gabriel Gonzaga vratio se na pobjedničke staze nakon što ga je u travnju Travis Browne nokautirao nakon svega jedne minute. Gonzaga je sredio Davea Hermana za samo 17 sekundi zahvaljujući odličnoj kontri desnim direktom. Snimku UFC-a 162 možete pogledati tijekom cijele nedjelje na Fight Channel PPV-u.

UFC 162:

Chris Weidman def. Anderson Silva - KO (2R 1:18)
Frankie Edgar def. Charles Oliveira - jednoglasna sudačka odluka
Tim Kennedy def. Roger Gracie - jednoglasna sudačka odluka
Cub Swanson def. Denis Siver - TKO (3R 2:24)
Mark Munoz def. Tim Boetsch - jednoglasna sudačka odluka
Andrew Craig def. Chris Leben - podijeljena sudačka odluka
Norman Parke def. Kazuki Tokudome - jednoglasna sudačka odluka
Edson Barboza def. Rafaello Oliveira - TKO (2R 1:44)
Gabriel Gonzaga def. Dave Herman - TKO (1R 0:17)
Brian Melancon def. Seth Baczynski - KO (1R 4:59)
Mike Pierce def. David Mitchell - TKO (2R 2:55)

Pročitajte više