Weitzer napao Torcidu: Gađali su nas kamenjem, to su najgori navijači na svijetu

Foto: Hina

HAJDUK je s 3:0 svladao Zadar na Stanovima u sklopu 14. kola Prve HNL, no nakon susreta Zadrani su otkrili neke ružne detalje s utakmice, ukoliko su zaista istinite njihove tvrdnje.
 
>Hajduk uvjerljiv u Zadru za Ćirin peti uzastopni poraz u HNL-u
 
"Mogli su pogoditi nekog kamenom, cijeka Torcida nas je gađala"
 
"Gađali su nas kamenjem, mogli su nekoga i pogoditi. Da je netko slučajno pogodio golmana Kalinića, onda bi se iz njihove udruge ogradili kako je to napravio neki neodgovorni pojedinac. Ali to, nažalost, nije radio neodgovorni pojedinac, nego kompletna Torcida", rekao je nakon susreta Ivor Weitzer, veznjak Zadra.
 
"Da se navijači Hajduka bave samo navijanjem, bili bi najbolji na svijetu, a ovako su najgori", zaključio je Weitzer, dok njegov suigrač Ješe ipak nije spominjao navijače.
"Dobro smo otvorili utakmicu, no onda smo stali. Primili smo glupi gol, pa je bio i onaj još gluplji penal", komentar je utakmice od strane iskusnog braniča.
 
Bajlo želi da Hajduk s ovakvom željom istrči i protiv Osijeka
 
Sportski direktor Zadra Josip Bajlo ima, pak, nešto drugo za prigovoriti Hajdukovcima. "Hajduk ima prijateljsku obavezu da i protiv Osijeka na Poljudu bude ovako ozbiljan i napaljen kao protiv nas, a ne da opet izvedu drugu momčad, kakvu su poslali u Osijek na početku sezone", njegova je poruka, više od dva mjeseca od spornog gostovanja Bijelih u Slavoniji, kad je Tudor odmarao glavne igrače za uzvrat protiv Dnipra.
 
Miroslav Blažević, trener Zadra, upisao je i peti prvenstveni poraz u nizu. "Tužan sam i zabrinut jer nakon ovakve utakmice sam svjestan da me čeka puno posla. No uvjeren sam da ima još dovoljno viteških borbi u kojima ćemo izboriti izlazak iz najgore zone u kojoj se nalazimo. Počevši od prve sljedeće utakmice protiv Istre, moramo prekinuti ovaj niz", rekao je Ćiro nakon poraza.
 
"Oni su se ponašali moderno, herojski, kao da su oni Zadar, a mi Hajduk. I mi i oni imamo tamnoputog igrača. Naš je najbrži u Hrvatskoj, a nije napravio ništa, a njegov kolega nama je pobjegao svaki put", dodao je Ćiro.
 
Tudor objasnio rotacije u ofenzivnoj liniji
 
Jean Kouassi izborio je jedanaesterac te podijelio dvije asistencije. Sasvim dovoljno za pohvalu trenera Tudora, ali i objašnjenje zašto je Kouassi danas imao više prostora: "Ako ste primijetili, igrali smo u drugoj formaciji. Milevski je tu uz jednog napadača učinkovitiji, Kouassi je uz liniju gdje dolazi do izražaja njegova hitrina, kao i Vršajević, a te smo prednosti uspjeli iskoristiti. Sada imamo jednu soluciju više za ubuduće."
 
Na kraju je red za dojmove došao i na Nikolu Vlašića, koji je u Zadru zabio svoj prvi gol u HNL-u. "Tek sam ušao, a Jean mi je servirao priliku za gol. Moram mu zahvaliti, jer se vraćam nakon ozljede. Želim što prije dohvatiti nekadašnju formu i minutažu", izjavio je mladi Hajdukovac.

Pročitajte više