West Ham objavio oglas za "najuzbudljiviji posao u Premiershipu", Bilić favorit

Slaven Bilić na naslovnici klupskog magazina, u vrijeme dok je igrao za West Ham.

TRAŽI SE MENADŽER. David Sullivan i David Gold, koji supredsjedaju Hammersima, na službenim stranicama objavili su početak kampanje za izbor novog trenera West Hama, "koji će povesti klub u jedno od najuzbudljivijih razdoblja u njegovoj povijesti."

Nakon objave da neće produljiti ugovor Samu Allardyceu, koji je četiri godine bio na klupi i kurtoazne zahvale "menadžeru koji klub ostavlja u osjetno boljem stanju nego u kakvom ga je zatekao" (druga liga, op.a.) vodeći dvojac kluba na osobit način oglasio je start potrage za čovjekom vrijednim "najuzbudljivijeg posla koji se trenutno nudi u Premier Leagueu."

West Ham na birou traži trenera koji će klub podići u nove visine

Osim što su javno, kao da se radi o oglasniku ili "birou", objavili početak potrage i izbora za popunu radnog mjesta, nabrojali su koje karakteristike njihov odabranik mora imati:

"Treba složiti momčad koja će vinuti klub u nove visine; sljedećeg ljeta na dostojan način oprostiti se od Boleyn Grounda, koji je klubu bio dom proteklih 110 godine i zatim biti vrijedan fantastičnog okružja naše nove kuće, najmodernijeg stadiona u Olimpijskom parku Kraljice Elizabete, kapaciteta 54 tisuće mjesta."

"Uprava će najuspješnijem kandidatu na raspolaganje staviti značajna sredstva za transfere"

Kako bi sve ovo mogao napraviti, nudi mu se san svakog menadžera: "Uprava će najuspješnijem kandidatu na raspolaganje staviti značajna sredstva za transfere."


Od trenera se traži da iskoristi kapacitete sjajne akademije za stvaranje i razvoj igrača, kao i da njeguje napadački stil igre temeljen na pas-igri, ili kako kažu "West Hamov način".

Benitez je trebao biti predstavljen, ali ga zove Real

Toliko o službenim vijestima. Neslužbeno, West Hamu je propalo dovođenje kapitalca koji bi udovoljavao traženom, jer Rafa Benitez, s kojim je sve bilo dogovoreno, a njegovo predstavljanje zakazano odmah nakon zadnjeg kola talijanskog prvenstva.

Ali, nakon što još kratko bude vodio Napoli, Benitez najvjerojatnije odlazi u Real, koji ga je zvao da naslijedi Ancelottija, a Real se naravno ne odbija.

Nakon Benitezovog odustajanja, u drugom ešalonu nastupaju sljedeći kandidati:

Moyes, Bilić, Emery, Howe, Laudrup...

David Moyes, koji se nakon debakla u Unitedu uspješno vratio u Real Sociedadu. Engleski mediji pišu da je West Ham posljednjih tjedana više puta kontaktirao Škota, koji jerekao da mu je želja ostati u Španjolskoj, ali nije hladan na mogućnost povratka u Englesku.

Slaven Bilić spominje se već pet godina kao trener kluba za kojeg je uspješno igrao sezonu i pol (zima '96 do ljeta '97) minus mu je što nikada nije bio trener u Engleskoj, ali je itekako voljan voditi novi West Ham.


Unai Emery radi odličan posao sa Sevillom; prošle godine osvojio je Europsku ligu, a za dva dana može obraniti naslov ako u finalu u Varšavi pobijedi Dnipro.

Eddie Howe uveo je Bournemouth u Premiership i trenutno je veliki hit u Engleskoj, ali s 37 godina je premlad i bez iskustva.

Michael Laudrup ima iskustva među engleskom elitom sa Swanseajem, a u Kataru mu ističe ugovor.

Pročitajte više